Łosoś smażony na patelni podany z puree Wasabi

Łosoś smażony na patelni podany z puree Wasabi
Łosoś smażony na patelni podawany z puree Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatarian przepis ma 788 kalorii, 16G białka, oraz 46g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 4,69 zł za porcję, ten przepis okładki 20% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką wodę, zieloną cebulę, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 43%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Ziemniaki tłuczone z łososia sezamowego i Wasabi, Smażony łosoś z miodowym sosem Wasabi, oraz Wasabi Puree Ziemniaczane podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Łososia doprawić solą i pieprzem. W dużej patelni saute, na dużym ogniu, dodać oliwę z oliwek. Smażyć filety z łososia na złoty kolor z obu stron, około 2 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Przełóż do nagrzanego piekarnika i kontynuuj gotowanie, aż medium się skończy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Podawać na łóżku z wasabi puree ziemniaczanym, z połową Miso i sosem śliwkowym skropionym i z kolendrą i miętowym Vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Sos śliwkowySos śliwkowy
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
WasabiWasabi
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
MisoMiso
5
Udekoruj zieloną cebulką i gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
6
W blenderze lub robocie kuchennym przetworzyć szpinak i rzeżuchę na cienkie puree. Przejść przez Tamis lub stainer. Rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Ziemniaki gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie, aż skończymy. Przejdź przez ricer.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
8
Ubijamy gorącą śmietaną i masłem, 1 mały kawałek na raz. Tuż przed podaniem wymieszaj pastę wasabi i przecier ze szpinaku i rzeżuchy. Mieszać, aż będzie dobrze wkomponowany. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pasta WasabiPasta Wasabi
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
W średnim rondlu rozgrzać olej arachidowy. Na średnim ogniu dodać czosnek, szalotkę, imbir i zieloną cebulkę i smażyć, aż będzie błyszczący i lekko rumiany, około 5 minut. Wymieszać z anyżem i czarnym pieprzem. Kontynuuj smażenie do aromatycznego, około 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Deglaze z winami śliwkowymi, Porto i czerwonymi. Zmniejszyć, aż pozostanie tylko około 1 szklanki płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
PortPort
11
Dodać jagnięcinę i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia i obniżyć na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje. Wymieszać z puree malinowym, czerwoną pastą miso i neriume. Kontynuuj zmniejszanie aż do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z MalinPuree Z Malin
Czerwone MisoCzerwone Miso
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
12
Wymieszać z masłem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli jest zbyt cierpki, dodaj szczyptę cukru. Przecedź przez chinois i trzymaj ciepło, dopóki nie będzie to potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
13
W małej misce połączyć proszek musztardowy i wodę i wymieszać, aby uzyskać pastę i odstawić. W blenderze połącz kolendrę, miętę, żółtko, orzeszki ziemne, nerkowce, sok z cytryny, marynowany imbir, ocet i rozpuszczoną musztardę. Proces do przecieru. Podczas pracy silnika powoli dodawaj olej arachidowy do zemulgowania. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przechowywać w lodówce, aż będzie potrzebna. Użyj połowy vinaigrette dla jagnięciny i połowę rezerwy dla łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
VinaigretteVinaigrette
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
około 1 1/2 szklanki vinaigrette
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette

Składniki

907Orzechy dowolne (posiekane)pieczenie ziemniaków, takich jak rudziki, obranych i poćwiartowanychpieczenie ziemniaków, takich jak rudziki, obranych i poćwiartowanych11 funt cukinii,pieprz czarny, kruszonypieprz czarny, kruszony796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipuree malinowe lub jeżynowepuree malinowe lub jeżynowe113Orzechy dowolne (posiekane)masło pokrojone na kawałkimasło pokrojone na kawałki4(zima)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento2(zima)orzechy nerkowca, tostyorzechy nerkowca, tosty4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigałązki kolendrygałązki kolendry596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipakowane liście kolendrypakowane liście kolendry1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilamb demi-glacelamb demi-glace1odmiany grzybówodmiany grzybów596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiobrany, rozgnieciony czosnekobrany, rozgnieciony czosnek3caleimbir, obrany, pokrojony, rozbityimbir, obrany, pokrojony, rozbity596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizielona cebula, juliennezielona cebula, julienne1pęczkizielona cebula, pokrojona na 2-calowe kawałkizielona cebula, pokrojona na 2-calowe kawałki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrem ciężki, podgrzewanykrem ciężki, podgrzewany2(zima)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipakowane liście miętypakowane liście mięty11 funt cukinii,czerwona pasta misoczerwona pasta miso1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)musztarda w proszkumusztarda w proszku3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno2(zima)1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno2(zima)orzeszki ziemne, tostyorzeszki ziemne, tosty306 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiimbir marynowanyimbir marynowany2(zima)ocet imbirowy marynowanyocet imbirowy marynowany4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwino śliwkowewino śliwkowe4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPortPort2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku170Orzechy dowolne (posiekane)filety z łososia bez skóryfilety z łososia bez skóry8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól, pieprz i cukierSól, pieprz i cukier8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiobrane, pokrojone szalotkiobrane, pokrojone szalotki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiliście szpinakuliście szpinaku1anyż Gwiaździsty, zmiażdżonyanyż Gwiaździsty, zmiażdżony8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCukierCukier1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pasta wasabipasta wasabi1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiliście rukiew wodnaliście rukiew wodna11 funt cukinii,neriume (Japońska pasta morelowa)neriume (Japońska pasta morelowa)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Nowa etykieta wina Parducci Small Lot Chardonnay z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Parducci Small Lot Chardonnay Wine New Label
Parducci Small Lot Chardonnay Wine New Label
Szanując bogate dziedzictwo winogron Chardonnay, wybieramy indywidualnie winifikowane małe partie wysokiej jakości winogron Chardonnay, aby połączyć wino o odważnym, żywym charakterze i zrównoważonych smakach chrupiących jabłek, gruszek i owoców tropikalnych.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn