Łosoś pieczony w piecu z sosem oliwkowym Picholine
Łosoś pieczony w piecu z sosem oliwnym Picholine to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 47g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 6,28 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól i świeżo zmielony pieprz, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kurczak zapiekany w piecu z ziołami w sosie z oliwy z pietruszki, Łosoś Pieczony W Piekarniku, oraz Łosoś Pieczony W Piecu.
Instrukcje
W 6-do 8-calowej patelni na dużym ogniu, gotować czosnek i szalotka w wermucie, aż mieszanina jest zmniejszona o około połowę, 5 do 8 minut.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia ponownie.
Dodać śmietanę, oliwki i posiekany tymianek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki i zmniejsza się do około 1 1/4 szklanki, o 5 protokół.
Dodać sól i pieprz do smaku. Przykryć i odstawić.
Filet z łososia opłukać i osuszyć. Za pomocą pincety wyciągnij kości Szpilki.
Ułóż filet w masle 12-na 17-calowej patelni do pieczenia. Filet posmarować masłem, skropić winem i posypać estragonem.
Posypać lekko solą i pieprzem.
Piec w piekarniku 400, aż łosoś będzie ledwo nieprzezroczysty, ale nadal wilgotny w środku najgrubszej części (pokrojony do testu), 13 do 18 minut. Przełóż łososia na talerz.
Jeśli sos jest chłodny, mieszaj na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Rybę skropić sosem, Pozostałe podawać do smaku.
Udekoruj rybę gałązkami tymianku.
Parowanie wina: białe z owocami i dobrym kwasem na finiszu, takie jak Oregon Pinot Gris-lubiliśmy willę
Kenzie i Adelsheim, obie 2003, czyli Mineralnie Francuska Biała burgundzka.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.