Łosoś pieczony w piecu z sosem oliwkowym Picholine

Łosoś pieczony w piecu z sosem oliwkowym Picholine
Łosoś pieczony w piecu z sosem oliwnym Picholine to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 47g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 6,28 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól i świeżo zmielony pieprz, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kurczak zapiekany w piecu z ziołami w sosie z oliwy z pietruszki, Łosoś Pieczony W Piekarniku, oraz Łosoś Pieczony W Piecu.

Instrukcje

1
W 6-do 8-calowej patelni na dużym ogniu, gotować czosnek i szalotka w wermucie, aż mieszanina jest zmniejszona o około połowę, 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3
Dodać śmietanę, oliwki i posiekany tymianek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki i zmniejsza się do około 1 1/4 szklanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4
Dodać sól i pieprz do smaku. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
5
Filet z łososia opłukać i osuszyć. Za pomocą pincety wyciągnij kości Szpilki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
6
Ułóż filet w masle 12-na 17-calowej patelni do pieczenia. Filet posmarować masłem, skropić winem i posypać estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
7
Posypać lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8
Piec w piekarniku 400, aż łosoś będzie ledwo nieprzezroczysty, ale nadal wilgotny w środku najgrubszej części (pokrojony do testu), 13 do 18 minut. Przełóż łososia na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Jeśli sos jest chłodny, mieszaj na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
10
Rybę skropić sosem, Pozostałe podawać do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
11
Udekoruj rybę gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
12
Parowanie wina: białe z owocami i dobrym kwasem na finiszu, takie jak Oregon Pinot Gris-lubiliśmy willę
Składniki, których będziesz potrzebować
Pinot GrisPinot Gris
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Kenzie i Adelsheim, obie 2003, czyli Mineralnie Francuska Biała burgundzka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały BordowyBiały Bordowy

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn