Łosoś pieczony w piecu z sosem oliwkowym Picholine

Łosoś pieczony w piecu z sosem oliwkowym Picholine
Łosoś pieczony w piecu z sosem oliwnym Picholine to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 47g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 6,28 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól i świeżo zmielony pieprz, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kurczak zapiekany w piecu z ziołami w sosie z oliwy z pietruszki, Łosoś Pieczony W Piekarniku, oraz Łosoś Pieczony W Piecu.

Instrukcje

1
W 6-do 8-calowej patelni na dużym ogniu, gotować czosnek i szalotka w wermucie, aż mieszanina jest zmniejszona o około połowę, 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
Dodać śmietanę, oliwki i posiekany tymianek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki i zmniejsza się do około 1 1/4 szklanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4
Dodać sól i pieprz do smaku. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
5
Filet z łososia opłukać i osuszyć. Za pomocą pincety wyciągnij kości Szpilki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
6
Ułóż filet w masle 12-na 17-calowej patelni do pieczenia. Filet posmarować masłem, skropić winem i posypać estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
7
Posypać lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8
Piec w piekarniku 400, aż łosoś będzie ledwo nieprzezroczysty, ale nadal wilgotny w środku najgrubszej części (pokrojony do testu), 13 do 18 minut. Przełóż łososia na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Jeśli sos jest chłodny, mieszaj na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
10
Rybę skropić sosem, Pozostałe podawać do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
11
Udekoruj rybę gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
12
Parowanie wina: białe z owocami i dobrym kwasem na finiszu, takie jak Oregon Pinot Gris-lubiliśmy willę
Składniki, których będziesz potrzebować
Pinot GrisPinot Gris
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Kenzie i Adelsheim, obie 2003, czyli Mineralnie Francuska Biała burgundzka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały BordowyBiały Bordowy

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn