Łosoś Pieczony Po Grecku

Łosoś Pieczony Po Grecku
Łosoś pieczony po grecku to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sok z cytryny, cebulę, filety z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka Z Łososia Po Grecku, Łosoś po grecku z awokado Tzatziki, oraz Ryba Pieczona Po Grecku.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Posmaruj każdy filet z łososia ze wszystkich stron oliwą z oliwek i ułóż na dnie szklanego naczynia do pieczenia od strony skóry skierowanej w dół. Pomidory, ser feta, cebula, bazylia i oliwki rozsypać na filetach; posypać sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Ser FetaSer Feta
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
OliwkiOliwki
BazyliaBazylia
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Piec w nagrzanym piekarniku, aż łosoś będzie łatwo płatków widelcem, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn