Łosoś pieczony DiSpirito z cebulą i rabarbarem

Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Smażony łosoś DiSpirito z cebulą i rabarbarem może być świetnym przepisem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 736 kalorii, 45g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na $5.98 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka rosołu z kurczaka, gałązka tymianku, rabarbar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć rabarbar, możesz podążać za tym daniem głównym z Wyznanie # 66: właśnie próbowałem rabarbaru ... rabarbar truskawkowy kruszy jako deser. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Łosoś zapiekany na czerwonej kapuście i cebuli z Merlot Gastr, Żeberka BBQ Szefa Kuchni Rocco Dispirito, oraz Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz sherry z cukrem i gotuj na dużym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać rabarbar i gotować, aż tylko miękkie, o 1 minutę. Odcedź rabarbar w durszlaku ustawionym nad miską, aby złapać płyn do gotowania. Powrót płyn do rondla i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 8 protokół.
Masło rozpuścić w średnim rondlu.
Dodać cebulę i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 1 minutę.
Dodać wywar z kurczaka i gałązkę tymianku oraz szczyptę soli i pieprzu. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż cebula będzie miękka, o 8 protokół.
W średnim rondlu z wrzącej osolonej wody gotować fasolę fava przez 2 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć fasolę do miski i odświeżyć pod chłodną bieżącą wodą. Obrać twarde skórki fasoli i dodać favas do cebuli.
Podgrzej żeliwną patelnię. Filety z łososia posmarować lekko olejem roślinnym i doprawić solą i pieprzem. Gotować łososia, skórka w dół, na umiarkowanie dużym ogniu, aż skóra jest bardzo chrupiące, o 4 protokół. Włącz łososia i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ledwo gotowane przez, o 4 minut więcej, w zależności od grubości filetów.
Aby podać, wyrzucić gałązkę tymianku i ponownie podgrzać cebulę, dodać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Zagotować płyn sherry z rabarbarem i dodać ugotowany rabarbar. Łyżka rabarbaru na 4 duże talerze i umieścić cebulę obok. Top z łososiem i podawać od razu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.