Łosoś pieczony Chili z salsą ze słodką papryką
Łosoś pieczony Chili z salsą ze słodką papryką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz paprykę, paprykę, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Thai Sweet Chili łosoś i pieczona czerwona papryka Quesadillas, Pan-Seared Chili Salmon, oraz Wieprzowina pieczona Chili z salsą ananasową.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 13 składników w misce; dobrze wymieszać.
Odstawić na co najmniej 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Połącz chili w proszku, 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu; równomiernie natrzeć filety z łososia.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać filety; gotować 4 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas testu z widelcem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.