Łosoś olchowy z sosem jajecznym

Łosoś olchowy z sosem jajecznym
Łosoś olchowy z sosem jajecznym to bezglutenowy przepis z 4 porcjami. Na 5,45 zł za porcję, ten przepis okładki 33% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 727 kalorii, 39g białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz szalotkę, kawior z jesiotra kalifornijskiego, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, który jest solidny. Podobne przepisy obejmują Łosoś olchowy w marynacie w stylu azjatyckim, Łosoś z desek cedrowych ze świeżym sosem szczawiowym, oraz Łosoś strugany z sosem Pinot Noir-Berry.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W małym rondlu rozpuścić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać szalotki i podsmażyć 1 minutę. Doprawić szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dodaj sok z cytryny, wino, bulion i śmietanę. Dusić na średnim ogniu przez 3 do 4 minut, aż zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Zmniejszyć ogień i ubić w pozostałym maśle 1 łyżkę na raz, dodając każdy kawałek, gdy poprzedni jest prawie stopiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
6
Dodać gorący sos i doprawić solą i pieprzem do smaku. SOS przecedzić przez drobne sito, do miski. Przykryć, aby utrzymać ciepło, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Wymieszać musztardę w proszku, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Wierzch filetów z łososia posmarować stopionym masłem. Doprawić obie strony mieszaniną musztardy i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
9
Nasączone półpasiec umieścić w piekarniku, bezpośrednio na stojakach, przez około 3 do 5 minut, aż drewno będzie lekko rumiane na wierzchu. Ostrożnie wyjmij gont z piekarnika i umieść je na odpornej na ciepło powierzchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Włącz piekarnik brojler.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Natychmiast posmaruj półpasiec cienką warstwą oliwy z oliwek i połóż filety z łososia, obrane ze skórki, na rumianej stronie każdego gontu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
12
Połóż półpasiec pod brojlerem i gotuj rybę przez około 5 do 7 minut, aż będzie twarda, ale nie wyschnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
13
Filety wyjąć na talerz lub podawać bezpośrednio z półpasiec.
14
Tuż przed podaniem wymieszać natkę pietruszki i starte jajka w reserved warm egg sauce. Złóż szczypiorek i kawior, jeśli używasz. Filety polać sosem jajecznym i posypać szczypiorkiem, a w przypadku użycia odrobiną kawioru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
KawiorKawior
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z nich jest Bouchard Aine & Fils Heritage du Conseiller Pays d ' Oc Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Bouchard Aine & Fils Heritage du Conseiller Pays d ' Oc Chardonnay
Bouchard Aine & Fils Heritage du Conseiller Pays d ' Oc Chardonnay
Jasny słomkowy kolor. Aromaty są obfite i uwodzicielskie z nutami nektaryny i akacji. Elegancki, okrągły i dobrze wyważony ze smakami egzotycznych owoców i długim finałem. Powinien być eleganckim towarzyszem mieszanych sałatek, grillowanych mięs, ryb i skorupiaków.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn