Łosoś olchowy z sosem jajecznym

Łosoś olchowy z sosem jajecznym
Łosoś olchowy z sosem jajecznym to bezglutenowy przepis z 4 porcjami. Na 5,45 zł za porcję, ten przepis okładki 33% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 727 kalorii, 39g białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz szalotkę, kawior z jesiotra kalifornijskiego, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, który jest solidny. Podobne przepisy obejmują Łosoś olchowy w marynacie w stylu azjatyckim, Łosoś z desek cedrowych ze świeżym sosem szczawiowym, oraz Łosoś strugany z sosem Pinot Noir-Berry.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W małym rondlu rozpuścić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dodać szalotki i podsmażyć 1 minutę. Doprawić szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Dodaj sok z cytryny, wino, bulion i śmietanę. Dusić na średnim ogniu przez 3 do 4 minut, aż zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Zmniejszyć ogień i ubić w pozostałym maśle 1 łyżkę na raz, dodając każdy kawałek, gdy poprzedni jest prawie stopiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Dodać gorący sos i doprawić solą i pieprzem do smaku. SOS przecedzić przez drobne sito, do miski. Przykryć, aby utrzymać ciepło, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Wymieszać musztardę w proszku, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Wierzch filetów z łososia posmarować stopionym masłem. Doprawić obie strony mieszaniną musztardy i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
9
Nasączone półpasiec umieścić w piekarniku, bezpośrednio na stojakach, przez około 3 do 5 minut, aż drewno będzie lekko rumiane na wierzchu. Ostrożnie wyjmij gont z piekarnika i umieść je na odpornej na ciepło powierzchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Włącz piekarnik brojler.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Natychmiast posmaruj półpasiec cienką warstwą oliwy z oliwek i połóż filety z łososia, obrane ze skórki, na rumianej stronie każdego gontu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
12
Połóż półpasiec pod brojlerem i gotuj rybę przez około 5 do 7 minut, aż będzie twarda, ale nie wyschnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
13
Filety wyjąć na talerz lub podawać bezpośrednio z półpasiec.
14
Tuż przed podaniem wymieszać natkę pietruszki i starte jajka w reserved warm egg sauce. Złóż szczypiorek i kawior, jeśli używasz. Filety polać sosem jajecznym i posypać szczypiorkiem, a w przypadku użycia odrobiną kawioru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
KawiorKawior
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy

Składniki

0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki11 łyżka suszonego oreganoKawior z jesiotra kalifornijskiego, opcjonalnieKawior z jesiotra kalifornijskiego, opcjonalnie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży szczypiorek, opcjonalnieświeży szczypiorek, opcjonalnie32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2jaja ugotowane na twardo, grubo starte lub posiekanejaja ugotowane na twardo, grubo starte lub posiekane791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1Batoniki toffi Heathostry sos (zalecane: Tabasco)ostry sos (zalecane: Tabasco)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z ryb, bulion z kurczaka lub bulion z kurczaka w puszkach o niskiej zawartości solibulion z ryb, bulion z kurczaka lub bulion z kurczaka w puszkach o niskiej zawartości soli0Batoniki toffi Heathsuchy proszek musztardowysuchy proszek musztardowy4krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefilety z łososia, oskórowanefilety z łososia, oskórowane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielone szalotki lub szalotkimielone szalotki lub szalotki11 łyżka suszonego oreganomasło niesolone, stopionemasło niesolone, stopione82 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolone, pokrojone na 8 sztukmasło niesolone, pokrojone na 8 sztuk2deski cedrowe lub olchowe lub 2 nietraktowane gonty cedrowe lub podkładki (dostępne w tartakach), o szerokości około 5 cali i długości 12 cali, moczone co najmniej 2 godziny lub przez noc, aby nie rozpalić siędeski cedrowe lub olchowe lub 2 nietraktowane gonty cedrowe lub podkładki (dostępne w tartakach), o szerokości około 5 cali i długości 12 cali, moczone co najmniej 2 godziny lub przez noc, aby nie rozpalić się

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z nich jest Bouchard Aine & Fils Heritage du Conseiller Pays d ' Oc Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Bouchard Aine & Fils Heritage du Conseiller Pays d ' Oc Chardonnay
Bouchard Aine & Fils Heritage du Conseiller Pays d ' Oc Chardonnay
Jasny słomkowy kolor. Aromaty są obfite i uwodzicielskie z nutami nektaryny i akacji. Elegancki, okrągły i dobrze wyważony ze smakami egzotycznych owoców i długim finałem. Powinien być eleganckim towarzyszem mieszanych sałatek, grillowanych mięs, ryb i skorupiaków.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn