Łosoś nadziewany pomidorami i koprem w sosie bazyliowym

Łosoś nadziewany pomidorami i koprem w sosie bazyliowym
Łosoś nadziewany pomidorami i koprem w sosie bazyliowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 754 kalorie, 74g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $8.97 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sól, herbes de provence, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Po powrocie do domu {łosoś faszerowany jabłkiem i koprem włoskim z sosem jabłkowym}, Łosoś Prowansalski Z Sosem Pomidorowo-Bazyliowym, oraz Łosoś Prowansalski Z Sosem Pomidorowo-Bazyliowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojaki piekarnika w środkowej i dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pomidory wrzucić do miski z 1 łyżką oleju, łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i 1 łyżeczka herbes de Provence. Ułóż pomidory, pokrój boki w górę, w płytkiej patelni do pieczenia i miskę rezerwową (nie wycierać do czysta).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
PomidorPomidor
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ćwierć kopru włoskiego wzdłuż, następnie pokroić 1/8 cala grubości krajalnicą. Wrzucić koper włoski w reserved misce z 1 łyżką oleju, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, i pozostałej łyżeczki herbes de Provence, a następnie rozłożyć w 17-przez 12-calowy ciężki płytkiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Koper WłoskiKoper Włoski
PieprzPieprz
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Koper pieczony w dolnej trzeciej części piekarnika i pomidory w środku piekarnika, mieszając Koper w połowie pieczenia, aż Koper zacznie karmelizować, a pomidory są lekko rumiane na brzegach (ale nadal są soczyste), a ich soki nagromadziły się na dnie patelni, 40 do 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć z piekarnika. Jeśli na patelni nie ma soków pomidorowych, delikatnie naciśnij pomidory, aby uzyskać wystarczającą ilość soku, aby odmierzyć 2 łyżki (pozostaw soki na patelni). Zwiększyć temperaturę pieca do 232°.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
EkstraktEkstrakt
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Linia a 17-na 12-calowa płytka patelnia do pieczenia z folią heavy-duty i folią płaszcz z 1 łyżką oleju. Łososia umieścić po przekątnej na patelni do pieczenia, a następnie otworzyć rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Posypać wnętrze ryby pozostałymi 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, następnie zalać 1 łyżką oleju. Ułożyć Prażone pomidory równomiernie wewnątrz ryby na dolnej połowie (z przymocowaną głową i ogonem), rezerwując soki na patelni (na sos). Top pomidory z prażonym koprem włoskim, następnie wlać wino do warzyw i zamknąć ryby (jak książka), aby dołączyć farsz (farsz nie będzie całkowicie przykryty). Zabezpieczyć otwór kilkoma drewnianymi kilofami, a następnie przetrzeć wierzch ryby pozostałą łyżką oleju. Jeśli głowa i ogon zawisną nad krawędzią patelni, umieść piłeczkę foliową o rozmiarze baseballu pod głową i piłeczkę golfową o rozmiarze folii pod ogonem, aby je podeprzeć, tak aby soki wpadały do patelni (głowa i ogon lekko zakrzywią się w górę).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
FarszFarsz
PomidorPomidor
Koper WłoskiKoper Włoski
PieprzPieprz
SOSSOS
RybyRyby
SólSól
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
8
Piecz łososia w środku piekarnika, aż ryba jest po prostu gotowane przez (najgrubsza część będzie nieprzezroczyste), o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Połączyć szafran i gorącej wody w małej filiżance i odstawić 1 minutę. Zmiksować mieszankę szafranu, pozostałe składniki sosu i 2 łyżki zarezerwowanych soków pomidorowych w blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
PomidorPomidor
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przełożyć do miski i schłodzić, przykryte, aż będzie gotowe do użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Przełóż całą rybę (jeszcze na folii) na talerz. Aby usunąć folię, należy lekko podnieść główkę ryby długą lub szeroką szpatułką i popchnąć folię w kierunku środka ryby. Dolny koniec głowy z powrotem na talerz i podnieś koniec Tylny w ten sam sposób, aby delikatnie usunąć folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Podawać rybę z sosem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
1
* Możesz poprosić sprzedawcę ryb, aby motyl i kości łososia dla ciebie.* Sos i pieczone warzywa można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Przed użyciem doprowadzić warzywa do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
łosośłosoś
KościKości

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia69
Magazyn