Łosoś nadziewany pomidorami i koprem w sosie bazyliowym
Łosoś nadziewany pomidorami i koprem w sosie bazyliowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 754 kalorie, 74g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $8.97 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sól, herbes de provence, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Po powrocie do domu {łosoś faszerowany jabłkiem i koprem włoskim z sosem jabłkowym}, Łosoś Prowansalski Z Sosem Pomidorowo-Bazyliowym, oraz Łosoś Prowansalski Z Sosem Pomidorowo-Bazyliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki piekarnika w środkowej i dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°.
Pomidory wrzucić do miski z 1 łyżką oleju, łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i 1 łyżeczka herbes de Provence. Ułóż pomidory, pokrój boki w górę, w płytkiej patelni do pieczenia i miskę rezerwową (nie wycierać do czysta).
Ćwierć kopru włoskiego wzdłuż, następnie pokroić 1/8 cala grubości krajalnicą. Wrzucić koper włoski w reserved misce z 1 łyżką oleju, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, i pozostałej łyżeczki herbes de Provence, a następnie rozłożyć w 17-przez 12-calowy ciężki płytkiej patelni do pieczenia.
Koper pieczony w dolnej trzeciej części piekarnika i pomidory w środku piekarnika, mieszając Koper w połowie pieczenia, aż Koper zacznie karmelizować, a pomidory są lekko rumiane na brzegach (ale nadal są soczyste), a ich soki nagromadziły się na dnie patelni, 40 do 50 minut.
Wyjąć z piekarnika. Jeśli na patelni nie ma soków pomidorowych, delikatnie naciśnij pomidory, aby uzyskać wystarczającą ilość soku, aby odmierzyć 2 łyżki (pozostaw soki na patelni). Zwiększyć temperaturę pieca do 232°.
Linia a 17-na 12-calowa płytka patelnia do pieczenia z folią heavy-duty i folią płaszcz z 1 łyżką oleju. Łososia umieścić po przekątnej na patelni do pieczenia, a następnie otworzyć rybę.
Posypać wnętrze ryby pozostałymi 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, następnie zalać 1 łyżką oleju. Ułożyć Prażone pomidory równomiernie wewnątrz ryby na dolnej połowie (z przymocowaną głową i ogonem), rezerwując soki na patelni (na sos). Top pomidory z prażonym koprem włoskim, następnie wlać wino do warzyw i zamknąć ryby (jak książka), aby dołączyć farsz (farsz nie będzie całkowicie przykryty). Zabezpieczyć otwór kilkoma drewnianymi kilofami, a następnie przetrzeć wierzch ryby pozostałą łyżką oleju. Jeśli głowa i ogon zawisną nad krawędzią patelni, umieść piłeczkę foliową o rozmiarze baseballu pod głową i piłeczkę golfową o rozmiarze folii pod ogonem, aby je podeprzeć, tak aby soki wpadały do patelni (głowa i ogon lekko zakrzywią się w górę).
Piecz łososia w środku piekarnika, aż ryba jest po prostu gotowane przez (najgrubsza część będzie nieprzezroczyste), o 25 protokół.
Połączyć szafran i gorącej wody w małej filiżance i odstawić 1 minutę. Zmiksować mieszankę szafranu, pozostałe składniki sosu i 2 łyżki zarezerwowanych soków pomidorowych w blenderze, aż będzie gładka.
Przełożyć do miski i schłodzić, przykryte, aż będzie gotowe do użycia.
Przełóż całą rybę (jeszcze na folii) na talerz. Aby usunąć folię, należy lekko podnieść główkę ryby długą lub szeroką szpatułką i popchnąć folię w kierunku środka ryby. Dolny koniec głowy z powrotem na talerz i podnieś koniec Tylny w ten sam sposób, aby delikatnie usunąć folię.
Podawać rybę z sosem na boku.
* Możesz poprosić sprzedawcę ryb, aby motyl i kości łososia dla ciebie.* Sos i pieczone warzywa można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Przed użyciem doprowadzić warzywa do temperatury pokojowej.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.