Łosoś Misoyaki

Łosoś Misoyaki
Łosoś Misoyaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 38g białka, oraz 13g tłuszczu. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cukier, miso, sake i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko sojowe, możesz śledzić to danie główne z Espresso Soy Milk Shake jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Pieczony Misoyaki Z Sosem Cebulowym Shoyu, Mahi Mahi z bakłażanem Misoyaki, oraz Hamburgery z łososiem z koperkiem i Old Bay (i wygraj rok na dziko złowionego łososia!).

Instrukcje

1
W misce wymieszać miso, sake, mirin, soję i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Ciepłe, Puree Z Gotowanej Dyni Piżmowej (110° Do 115°)Ciepłe, Puree Z Gotowanej Dyni Piżmowej (110° Do 115°)
MisoMiso
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
2
Łososia i sos miso umieścić w woreczku ziplock i marynować w lodówce na kilka godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Drobno Zmielone Orzeszki ZiemneDrobno Zmielone Orzeszki Ziemne
MisoMiso
3
Łososia pieczemy w rozgrzanym piekarniku 232°/230C przez kilka minut (dokładny czas zależy od grubości łososia).Smażyć łososia, aż złoty kolor na wierzchu, o 1-3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Przygotowany Sos PonzuPrzygotowany Sos Ponzu

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować win Chardonnay z perspektywy czasu. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia39
Magazyn