Łosoś lekko wędzony z sałatką pomarańczowo-rabarbarową
Need a bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne? Lekko wędzony łosoś z sałatką z pomarańczy i rabarbaru może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 571 kalorii. Na 5,16 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis jest lubiany przez 43 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, rukolę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Sałatka z kopru włoskiego, wędzonego łososia i pomarańczy, Lekko Wędzony Homar Z Portulaką Morską I Samphire Suffolk, oraz Lekko Peklowany Tuńczyk Z Oliwkami, Pomarańczą I Ogolonym Koprem Włoskim.
Instrukcje
Aby rozpocząć sałatkę, pokrój górną i dolną część pomarańczy, a następnie odetnij całą skórkę i pestkę. Trzymając nad miską, wyciąć segmenty swobodnie przez krojenie między membranami, łapiąc wszystkie soki i segmenty.
Dodaj rabarbar do miski,a następnie odstaw na 15 minut.
Tymczasem z grubsza zmiel jagody jałowca i ziarna pieprzu za pomocą tłuczka i zaprawy.
Łososia wyłożyć na blachę do pieczenia, natrzeć miąższ olejem, następnie rozłożyć na rozgniecionej mieszance jałowca.
Rozgrzać grill do średniej i gotować łososia przez 6-7 minut, upewniając się, że rub nie pali.
Aby zakończyć sałatkę, dodaj rukolę i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia do rabarbaru i pomarańczy, dobrze wymieszaj, a następnie podawaj z łososiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do wędzonego łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.