Łosoś-Koper Czerwony Curry jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.33 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka kopru włoskiego, papryka serrano, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier granulowany, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastka Truskawkowo-Lawendowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tajskie czerwone Curry z warzywami, Czerwony Lucjan gotowany w piekarniku z koprem włoskim i Curry, oraz Mahimahi kokosowy gulasz Curry z marchewką i koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Otwórz puszki mleka kokosowego bez wstrząsania i miarka się trzy czwarte stałego kremu kokosowego na górze NTO 4-quart rondel i ustawić go na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Kokosowy
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj pastę curry do kremu kokosowego i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz oddzieli się od śmietany i mieszanina zacznie smażyć, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Kokosowy
Pasta Curry
Miniaturowe Wafle Waniliowe
3
Dodaj pozostałe mleko kokosowe do garnka wraz z koprem włoskim; doprowadzić do delikatnego wrzenia i zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż koper włoski będzie delikatny-chrupiący, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Dodać łososia, cukier i sos rybny. SOS dostosować do pożądanej konsystencji z wodą. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż łosoś zostanie ugotowany. Dostosuj przyprawy z większą ilością cukru lub sosem rybnym w razie potrzeby. Wymieszać z papryką i liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Sos Rybny
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
5
Podawać natychmiast z gotowanym na parze ryżem jaśminowym.
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.