Łosoś karaibski z sosem barbecue z guawy i salsą warzywną z mango

Łosoś karaibski z sosem barbecue z guawy i salsą warzywną z mango
Łosoś karaibski z sosem barbecue z guawy i salsą warzywną z mango może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $9.48 za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 811 kalorii, 60g białka, oraz 43g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie Ameryki Środkowej. Jeśli masz łososia side, sok z limonki, sok z limonki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 86%. Spróbuj Karaiby Jerk Salsa z salsą Mango, Grillowany łosoś z sosem Barbecue z Mango, oraz Karaiby Polędwiczki Z Salsą Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu przez 1 minutę. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cebulę, gotowanie, aż będzie miękka i trochę brązowy na brzegach, o 5 do 7 protokół, często mieszając. Wymieszaj pastę z guawy, pastę pomidorową, ocet, brązowy cukier, anyż, ziele angielskie i curry. Gotować na wolnym ogniu, aż pasta z guawy stopi się, około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wyłączyć ogień i niech sos ostygnie lekko. Wyrzucić anyż Gwiaździsty; przenieść mieszaninę do blendera i puree. Przy włączonym silniku dodaj sok z limonki i rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
GuajawaGuajawa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przenieść do małej miski i odstawić, lub przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
W dużej misce wymieszać oliwę z oliwek, czosnek, sok z limonki, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj mango, papryka, czerwona cebula, chile, i kolendry i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
3
Dodać fasolę i delikatnie wrzucić wszystko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1
Podgrzej brojlery. Linia duże naczynie do pieczenia lub obramowane blachy do pieczenia z podwójną warstwą folii aluminiowej i nasmarować folią z niektórych oliwy z oliwek lub nonstick gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Umieść łososia w przygotowanym naczyniu do pieczenia i włóż około 2 cali końca ogona pod rybę, aby uzyskać nieco jednolity kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
3
Wlać sos barbecue na łososia i gotować pod brojlerem, aż sos karmelizuje i chars na brzegach i łosoś jest Firma i płatki łatwo, 8 do 12 minut na rzadkie (łosoś będzie nadal różowy w środku) lub 12 do 15 minut na dobrze zrobione (łosoś będzie gotowane w całym).
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
4
Rozłóż salsę na półmisku i ostrożnie wyciągnij łososia z naczynia do pieczenia i ułóż go na górze salsy (użyj 2 dużych szpatułek, aby ją przenieść). Na rybę wycisnąć kilka klinów z limonki i podawać z dodatkowymi klinami z limonki na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem

Składniki

2Spód: okruszki z herbatników graham2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki425papryka habaneroczarna fasola, odsączona i opłukanaczarna fasola, odsączona i opłukana0warzywo (np. szpinak)Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę1porcja startego parmezanuciemny rumciemny rum1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane świeże liście kolendrydrobno posiekane świeże liście kolendry3ząbki czosnku, drobno mieloneząbki czosnku, drobno mielone1zielona papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkęzielona papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkę1warzywo (np. szpinak)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone227papryka habaneropasta z guawy, pokrojona w kawałkipasta z guawy, pokrojona w kawałki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasny lub ciemnobrązowy cukierjasny lub ciemnobrązowy cukier591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z limonki (z ok. 2 limonek), plus 2 limonki pokrojone w kliny, do serwowaniasok z limonki (z ok. 2 limonek), plus 2 limonki pokrojone w kliny, do serwowania2Spód: okruszki z herbatników grahamlekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass2mango, obrane, owoce odcięte nasiona i pokrojone w kostkęmango, obrane, owoce odcięte nasiona i pokrojone w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek, plus dodatkowo do natłuszczania naczynia do pieczeniaoliwa z oliwek, plus dodatkowo do natłuszczania naczynia do pieczenia1czerwona papryka, połówki, nasiona, i drobno pokrojone w kostkęczerwona papryka, połówki, nasiona, i drobno pokrojone w kostkę1łyżka czerwony ocet winnyczerwona cebula, połówki i drobno posiekaneczerwona cebula, połówki i drobno posiekane2kilogramyłosoś cały boczny (ołosoś cały boczny (o1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1serrano chile, drobno posiekane, opcjonalnieserrano chile, drobno posiekane, opcjonalnie2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu3Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2anyż Gwiaździstyanyż Gwiaździsty1żółta papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkężółta papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkę2cebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 139 dolarów.
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia99
Magazyn