Łosoś karaibski z sosem barbecue z guawy i salsą warzywną z mango

Łosoś karaibski z sosem barbecue z guawy i salsą warzywną z mango
Łosoś karaibski z sosem barbecue z guawy i salsą warzywną z mango może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $9.48 za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 811 kalorii, 60g białka, oraz 43g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie Ameryki Środkowej. Jeśli masz łososia side, sok z limonki, sok z limonki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 86%. Spróbuj Karaiby Jerk Salsa z salsą Mango, Grillowany łosoś z sosem Barbecue z Mango, oraz Karaiby Polędwiczki Z Salsą Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu przez 1 minutę. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cebulę, gotowanie, aż będzie miękka i trochę brązowy na brzegach, o 5 do 7 protokół, często mieszając. Wymieszaj pastę z guawy, pastę pomidorową, ocet, brązowy cukier, anyż, ziele angielskie i curry. Gotować na wolnym ogniu, aż pasta z guawy stopi się, około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wyłączyć ogień i niech sos ostygnie lekko. Wyrzucić anyż Gwiaździsty; przenieść mieszaninę do blendera i puree. Przy włączonym silniku dodaj sok z limonki i rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
RamięRamię
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
GuajawaGuajawa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Przenieść do małej miski i odstawić, lub przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
W dużej misce wymieszać oliwę z oliwek, czosnek, sok z limonki, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj mango, papryka, czerwona cebula, chile, i kolendry i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
3
Dodać fasolę i delikatnie wrzucić wszystko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
1
Podgrzej brojlery. Linia duże naczynie do pieczenia lub obramowane blachy do pieczenia z podwójną warstwą folii aluminiowej i nasmarować folią z niektórych oliwy z oliwek lub nonstick gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Umieść łososia w przygotowanym naczyniu do pieczenia i włóż około 2 cali końca ogona pod rybę, aby uzyskać nieco jednolity kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
3
Wlać sos barbecue na łososia i gotować pod brojlerem, aż sos karmelizuje i chars na brzegach i łosoś jest Firma i płatki łatwo, 8 do 12 minut na rzadkie (łosoś będzie nadal różowy w środku) lub 12 do 15 minut na dobrze zrobione (łosoś będzie gotowane w całym).
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
4
Rozłóż salsę na półmisku i ostrożnie wyciągnij łososia z naczynia do pieczenia i ułóż go na górze salsy (użyj 2 dużych szpatułek, aby ją przenieść). Na rybę wycisnąć kilka klinów z limonki i podawać z dodatkowymi klinami z limonki na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem

Składniki

23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.czarna fasola, odsączona i opłukanaczarna fasola, odsączona i opłukana0Batoniki toffi HeathBiała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę12 łyżeczki czosnku w proszkuciemny rumciemny rum1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane świeże liście kolendrydrobno posiekane świeże liście kolendry3ząbki czosnku, drobno mieloneząbki czosnku, drobno mielone1zielona papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkęzielona papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkę1Batoniki toffi Heathziele angielskie mieloneziele angielskie mielone2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pasta z guawy, pokrojona w kawałkipasta z guawy, pokrojona w kawałki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasny lub ciemnobrązowy cukierjasny lub ciemnobrązowy cukier591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z limonki (z ok. 2 limonek), plus 2 limonki pokrojone w kliny, do serwowaniasok z limonki (z ok. 2 limonek), plus 2 limonki pokrojone w kliny, do serwowania23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calalekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass2mango, obrane, owoce odcięte nasiona i pokrojone w kostkęmango, obrane, owoce odcięte nasiona i pokrojone w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek, plus dodatkowo do natłuszczania naczynia do pieczeniaoliwa z oliwek, plus dodatkowo do natłuszczania naczynia do pieczenia1czerwona papryka, połówki, nasiona, i drobno pokrojone w kostkęczerwona papryka, połówki, nasiona, i drobno pokrojone w kostkę1łyżka czerwony ocet winnyczerwona cebula, połówki i drobno posiekaneczerwona cebula, połówki i drobno posiekane2kilogramyłosoś cały boczny (ołosoś cały boczny (o1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1serrano chile, drobno posiekane, opcjonalnieserrano chile, drobno posiekane, opcjonalnie23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2anyż Gwiaździstyanyż Gwiaździsty1żółta papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkężółta papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkę2cebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 139 dolarów.
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia99
Magazyn