Łosoś gorący Musztardowy ze szparagami Miso
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Gorący Musztardowy łosoś ze szparagami miso może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 6,83 zł / porcja, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 50g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szparagów, pasty miso, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Łosoś gorący Musztardowy ze szparagami Miso, Miso-glazurowany okoń morski ze szparagami, oraz Miso-glazurowany okoń morski ze szparagami.
Instrukcje
W małej misce, połączyć musztardę z miodem i gorącym sosem.
Rozprowadzić mieszaninę po obu stronach kotletów z łososia, ułożyć je w jednej warstwie na dużym naczyniu i przechowywać w lodówce przez co najmniej 10 minut i do 30 minut.
Na dużej blasze do pieczenia, skropić szparagi oliwą z oliwek, zwijając włócznie, aby pokryć. Doprawić solą i pieprzem i smażyć przez 4 minuty, lub aż będzie chrupiąca-miękka.
W międzyczasie, w małej misce, połączyć pastę miso z sokiem z limonki.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i obficie posmarować szparagi pastą. Powrót do piekarnika i piec przez 3 minuty, lub do miękkości i szkliwione. Trzymaj ciepło.
Rozgrzej brojlery. Za pomocą szpatułki zeskrobać większość marynaty z łososia i ułożyć kotlety w warstwie na obramowanej blasze do pieczenia. Smażyć łososia na 1 stronie tylko przez 3 minuty, lub aż dobrze rumiane; obrócić blachę do pieczenia nawet gotowania.
Łososia i szparagi przełożyć na talerze i podawać od razu.
Rekomendacja wina: aby stawić czoła bogactwu ryb, spróbuj pełnowartościowego California Chardonnay, takiego jak 1997 Iron Horse Cuve Joy.
Uwagi: jedna porcja: kalorie 380 kcal, Tłuszcz całkowity 20 g, Tłuszcz nasycony 4 gm
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.