Łosoś en Papillote z sosem koperkowo-jogurtowym
Przepis łosoś en Papillote z sosem koperkowo-jogurtowym można zrobić w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. Na 4,46 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek extravirgin, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Łosoś Z Sosem Jogurtowo-Koperkowym, Łosoś Z Sosem Jogurtowo-Koperkowym, oraz Pieczony łosoś w sosie koperkowo-jogurtowym.
Instrukcje
Aby przygotować sos jogurtowy, umieść starty ogórek na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Odstawić 5 minut, naciskając od czasu do czasu.
Połącz ogórek, jogurt i kolejne 3 składniki (przez czosnek) w małej misce. Wymieszać 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/8 łyżeczki soli. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Wytnij 4 (15 x 24 cale) kawałki pergaminu. Złożyć na pół w poprzek. Narysuj duże serce na pół na każdym kawałku, a fałda papieru jest środkiem serca.
Umieścić około 1/2 szklanki kopru w pobliżu krotnie każdego kawałka pergaminu. Do każdej porcji dodać 2 łyżki poru i 1/2 łyżeczki oleju.
Łososia posypać równomiernie 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Na każdą porcję ułożyć 1 filet.
Na każdą porcję skropić 1 łyżkę wermutu. Począwszy od górnej części serca, krawędzie fałd pergaminu, krawędzie uszczelniające z wąskimi fałdami. Przekręć końcówkę, aby szczelnie zabezpieczyć.
Umieścić opakowania na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić 5 minut.
Umieść na talerzach; rozetnij.
W razie potrzeby udekoruj posiekanym świeżym koperkiem.
Podawać natychmiast z sosem jogurtowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.