Łosoś duszony w piecu w cytrynowo-estragonowym Crème Fraîche
Łosoś duszony w piecu w cytrynowo-estragonowym Crème Fraîche to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 484 kalorie, 35g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 5,36 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Idź do sklepu i odebrać masło; więcej, crème fraîche, koszerna sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łosoś wędzony na gorąco z estragonem Crème Fraîche, Ostrygi z Creme Fraiche, cytryną i estragonem, oraz Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, kawiorem i estragonem Creme Fraîche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Wytnij kawałek pergaminu, aby zmieścić się w dużej patelni żaroodpornej, smażyć patelnię lub Ognioodporne naczynie do pieczenia. Lekko posmarować jedną stroną pergaminu.
Połączyć sok z cytryny, estragon, i crme frache w małej misce i odstawić. Stopić 2 Tbs. masła na patelni lub w naczyniu do pieczenia na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i wermut i zmniejszyć do glazury; usunąć z ognia. Filety przyprawiamy solą i pieprzem i układamy w jednej warstwie na patelni.
Wlać mieszaninę crme frache na łososia, przykryć pergaminem, strona masła w dół, i piec, aż łosoś jest po prostu nieprzezroczyste całej, 18 do 20 protokół; dont overcook.
Łososia przełożyć na talerz i ogrzać.
Umieść patelnię na średnim ogniu i zmniejszyć sos, aż będzie wystarczająco gęsty, aby lekko pokryć łyżkę.
Usuń z ognia, trzepaczka w pozostałych 2 Tbs. masło, doprawić solą i pieprzem. Każdy filet z łososia układamy na ciepłym talerzu obiadowym i polewamy sosem.
Udekorować koperkiem lub szczypiorkiem. Propozycje Serwowania
Łososia podawać z groszkiem wiosennym lub szparagami. Propozycje drinków spróbuj chrupiącego francuskiego Chardonnay lub Sauvignon Blanc z małym lub żadnym dębem, takim jak Chablis z
Rolland Lavantureux lub Domaine Chavet Menetou-Salon, mało znany Loire Sauvignon Blanc.
36, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
4, Tłuszcz Wielonienasycony