Łosoś duszony w piecu w cytrynowo-estragonowym Crème Fraîche

Łosoś duszony w piecu w cytrynowo-estragonowym Crème Fraîche
Łosoś duszony w piecu w cytrynowo-estragonowym Crème Fraîche to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 484 kalorie, 35g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 5,36 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Idź do sklepu i odebrać masło; więcej, crème fraîche, koszerna sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łosoś wędzony na gorąco z estragonem Crème Fraîche, Ostrygi z Creme Fraiche, cytryną i estragonem, oraz Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, kawiorem i estragonem Creme Fraîche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wytnij kawałek pergaminu, aby zmieścić się w dużej patelni żaroodpornej, smażyć patelnię lub Ognioodporne naczynie do pieczenia. Lekko posmarować jedną stroną pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Połączyć sok z cytryny, estragon, i crme frache w małej misce i odstawić. Stopić 2 Tbs. masła na patelni lub w naczyniu do pieczenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać szalotkę i wermut i zmniejszyć do glazury; usunąć z ognia. Filety przyprawiamy solą i pieprzem i układamy w jednej warstwie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
WermutWermut
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wlać mieszaninę crme frache na łososia, przykryć pergaminem, strona masła w dół, i piec, aż łosoś jest po prostu nieprzezroczyste całej, 18 do 20 protokół; dont overcook.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Łososia przełożyć na talerz i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
7
Umieść patelnię na średnim ogniu i zmniejszyć sos, aż będzie wystarczająco gęsty, aby lekko pokryć łyżkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Usuń z ognia, trzepaczka w pozostałych 2 Tbs. masło, doprawić solą i pieprzem. Każdy filet z łososia układamy na ciepłym talerzu obiadowym i polewamy sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Filety Z łososiaFilety Z łososia
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Udekorować koperkiem lub szczypiorkiem. Propozycje Serwowania
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
KoperKoper
10
Łososia podawać z groszkiem wiosennym lub szparagami. Propozycje drinków spróbuj chrupiącego francuskiego Chardonnay lub Sauvignon Blanc z małym lub żadnym dębem, takim jak Chablis z
Składniki, których będziesz potrzebować
ChablisChablis
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Puszka Brzoskwiń, OdsączonychPuszka Brzoskwiń, Odsączonych
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
11
Rolland Lavantureux lub Domaine Chavet Menetou-Salon, mało znany Loire Sauvignon Blanc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
1
Kalorie
1
620, tłuszcz
2
48, Kalorie Tłuszczowe
1
440, Tłuszcze Nasycone
2
22, białko
3
36, Tłuszcz Jednonienasycony
4
15, węglowodany
5
610, Cholesterol
6
200, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
4, Tłuszcz Wielonienasycony
2
8, sód

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn