Łosoś deski cedrowej z klonową glazurą i musztardowymi puree ziemniaczanym

Łosoś deski cedrowej z klonową glazurą i musztardowymi puree ziemniaczanym
Cedrowy łosoś z klonową glazurą i musztardowymi puree może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 16G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.5 za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 216 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka 2 center-cut filet z łososia, czosnek, sok z cytryny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Łosoś Deski Cedrowej Z Klonową Glazurą Musztardową, Łosoś deski z Klonowo-musztardową glazurą, oraz Łosoś Deski Cedrowej Ze Słodką Musztardą Vinaigrette.

Instrukcje

1
W małym ciężkim rondlu dusić syrop klonowy, gingerroot, 3 łyżki soku z cytryny, sos sojowy, czosnek, i sól i pieprz do smaku, aż zredukowane do około 1 szklanki, o 30 protokół, i ostudzić. (Klon glazury mogą być wykonane 2 dni wcześniej i schłodzone, pokryte. Doprowadzić klon glazury do temperatury pokojowej przed przystąpieniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Syrop KlonowySyrop Klonowy
ImbirImbir
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rozgrzej piekarnik do 350° F. Jeśli używasz deski cedrowej, lekko olej i podgrzej w środku piekarnika 15 minut; lub lekko olej płytką patelnię do pieczenia wystarczająco dużą, aby pomieścić łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Deska CedrowaDeska Cedrowa
łosośłosoś
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Ułóż zielenie szalotki w jednej warstwie na desce lub na patelni do pieczenia, aby utworzyć łóżko dla ryb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
W innym małym rondlu podgrzej połowę glazury na małym ogniu, aż do ogrzania, aby użyć jako sos. Wymieszaj pozostałą łyżkę soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć patelnię z ognia i utrzymać SOS ciepły, przykryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Połóż łososia, skórę bokiem w dół, na zieleni scallion i pędzla z pozostałą glazurą. Łososia dopraw solą i pieprzem i piecz w środku piekarnika, aż po prostu ugotujesz, o 20 minut, jeśli używasz patelni do pieczenia lub o 35, jeśli używasz deski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zielona CebulaZielona Cebula
łosośłosoś
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Łososia pokroić w poprzek na 6 sztuk. Na każdym z 6 talerzy ułóż łososia i zieleninę na łóżku z puree ziemniaczanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
ZiemniakZiemniak
łosośłosoś
8
Łososia skropić ciepłym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
SOSSOS

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn