Łososiowe Brochettes z plasterkami kopru włoskiego Vinaigrette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Brochettes z łososia z krojonym koprem włoskim Vinaigrette. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.77 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 482 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz ziarnistą musztardę, filet z łososia ze skórką, koper włoski i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 88% to danie jest super. Podobne przepisy to Łosoś i koper włoski z prażonym winegretem cytrynowym, Krojony Koper Włoski I Burak Z Krewetkami, oraz Próbnik ostatniego dania: włoskie sery, pokrojony koper włoski i cytrusowe pierścienie z Brandy.
Instrukcje
Zmielić razem czosnek, anchois i kapary.
Przełożyć do miski i dodać musztardę, szalotki, koper włoski, tymianek, nasiona kopru włoskiego, płatki czerwonej papryki i sok z cytryny. Krótko wymieszać.
Oliwę wymieszać widelcem. Doprawić solą i pieprzem. Smak winegret; powinien być lekko kwaśny, więc w razie potrzeby dodaj więcej soku z cytryny.
Rozgrzej Grill gazowy do średniej wysokości lub przygotuj średnio gorący ogień węglowy.
Pokrój łososia w poprzek na paski o szerokości 1 cala, 3 do 4 uncji. każdy. Przełóż szaszłyki przez paski łososia: zaczynając od stożkowego końca, ostrożnie przebijaj mięso, popychając szaszłyk do końca tłuszczu, aż punkt przebije się. Gdy grill znajduje się po gorącej stronie medium (powinieneś być w stanie trzymać rękę tuż nad rusztem przez 2 sekundy), użyj szczypiec do czyszczenia rusztu lekko naoliwionym ręcznikiem papierowym. Łososia lekko posolić i lekko posmarować oliwą z oliwek.
Połóż brochettes na grillu, skórą do dołu, trzymając odsłonięte końcówki szaszłyków z dala od ognia, jeśli używasz bambusa. Łosoś gotuje się szybko, ale nie zawsze w tym samym tempie. Gotować, aż skóra jest chrupiąca i uwalnia się z grilla, 2 do 3 protokół. Przekręć brochettes szczypcami lub szpatułką i gotować kolejne 1 minutę. W razie potrzeby ponownie obrócić i ugotować kolejną minutę. Łosoś odbywa się, gdy mięso czuje się jędrne i prawie zaczyna się łuszczyć.
Włóż brochettes na talerz i natychmiast skropić winegretem.
46, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
2, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.