Łopatka wieprzowa Polana miodem z duszonym porem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Polewanego miodem łopatki wieprzowej z duszonym porem. Jedna porcja zawiera 589 kalorii, 57g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, szalotki, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Łopatka Wieprzowa Duszona Miodowo-Sojowo, Pieczona łopatka wieprzowa z porem, morelami i tymiankiem, oraz Duszona Łopatka Wieprzowa.
Instrukcje
Ocena skóry wieprzowej w wzór crosshatch. Na dużej patelni żaroodpornej rozgrzej 1 łyżkę oleju. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem na umiarkowanie wysokim ogniu, około 8 minut.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na patelni.
Dodać posiekane pory, szalotki, czosnek i chiles, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu przez 5 protokół. Powrót wieprzowiny na patelni.
Dodać 2 szklanki wywaru i doprowadzić do wrzenia.
Polać wieprzowiną sosem sojowym i przykryć folią. Piecz w piekarniku, piecz od czasu do czasu, przez około 4 godziny lub do momentu, gdy termometr odczytu natychmiast zarejestruje 19
Zwiększ temperaturę piekarnika do 40
Odsączyć mięso i posmarować 6 łyżkami miodu. Pieczeń przez 15 minut, lub do połysku.
Przenieść do stojaka ustawionego na talerzu i szczotkować pozostałymi 6 łyżkami miodu.
Zieleninę z pora blanszować we wrzącej osolonej wodzie przez 3 minuty.
Odcedzić i spłukać w zimnej wodzie. Na dużej patelni, gotować na wolnym ogniu 1/4 szklanki bulionu, Wino i miso przez 3 protokół.
Dodać zieleninę z pora i gotować na umiarkowanym ogniu przez 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Soki wieprzowe przecedzić do małego rondla i odtłuścić.
Dodać ocet ryżowy i gotować do zmniejszenia do 1 1/4 szklanki, o 5 protokół. Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z porami i sosem do patelni.