Łatwy Stovetop Kurczak Teriyaki w sosie pomarańczowo-imbirowym czosnkowym

Łatwy Stovetop Kurczak Teriyaki w sosie pomarańczowo-imbirowym czosnkowym
Łatwy Stovetop Kurczak Teriyaki w sosie pomarańczowo-imbirowym czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,93 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka oleju canolan, wino, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Bez mąki migdałowe ciasteczka imbirowe jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Brokuły Slaw Stir Fry z czosnkowo-imbirowym sosem Teriyaki, Kurczak Teriyaki z sosem imbirowym, oraz Pieczony kurczak z miodową pomarańczą, czosnkiem i glazurą imbirową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, i brązowy piersi z kurczaka po obu stronach, o 6 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
W misce wymieszać sos teriyaki, białe wino, pomarańczową marmoladę, czosnek, imbir i zieloną cebulę i polać sosem kurczaka. Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak nie jest już różowy w środku, obracając kurczaka w sosie kilka razy, jak gotuje, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marmolada PomarańczowaMarmolada Pomarańczowa
Piersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaPiersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Podawać na gorąco.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawSos
Magazyn