Łatwy miękki precel
Easy Soft Pretzel to dodatek na 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 392 kalorie. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, ciepłą wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 25% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Podobne przepisy obejmują Easy Soft Pretzel Bites, Easy Cinnamon Sugar Soft Pretzel Bites i Easy Cinnamon Sugar Soft Pretzel Bites.
Instrukcje
W dużej misce połącz mąkę, drożdże, sól, wodę i masło; ubić na gładką masę (masa będzie lekko lepka).
Jeśli ciasto jest suche, podlać je 1-2 łyżkami wody. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko natłuszczoną powierzchnię; podzielić na sześć części.
Rozwałkuj każdy kawałek na 24-calowy placek. lina. Aby przygotować polewę, połącz wodę, cukier i sodę oczyszczoną w płytkiej misce. Z każdego sznurka uformuj precel i zanurz go w roztworze do pieczenia.
Posyp precle grubą solą lub grubym cukrem.
Układać na wyłożonych pergaminem blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 12-15 minut lub do złotego koloru.
Posmaruj roztopionym masłem. W razie potrzeby zanurz w cukrze cynamonowym.