Łatwy kurczak Cordon Bleu
Easy Chicken Cordon Bleu to danie główne dla 8 osób. Za 2,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 621 kalorii , 39 g białka i 38 g tłuszczu . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka sera szwajcarskiego, pieprzu, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 56% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Easy Chicken Cordon Bleu , Easy Chicken Cordon Bleu i Easy Chicken Cordon Bleu .
Instrukcje
Posyp kurczaka solą i pieprzem. Na dużej patelni smaż kurczaka na maśle przez 1-2 minuty z każdej strony.
Wyjmij na ręczniki papierowe do odsączenia.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdy arkusz ciasta na 12-calowy placek. kwadrat.
Pokrój na cztery 6-calowe. kwadraty (wyrzuć resztki).
Umieść pierś kurczaka na środku każdego kwadratu; na wierzch połóż plaster sera i szynki.
Ubij jajko i wodę; lekko posmaruj krawędzie ciasta. Nałóż dwie strony ciasta na kurczaka, nakładając się jedna na drugą; naciśnij szwy, aby uszczelnić. Zlep końce i złóż pod spodem.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia; posmaruj wierzch mieszanką jajeczną.
Piec w temperaturze 400° przez 30–35 minut lub do momentu, aż soki z kurczaka będą klarowne.