Łatwo Duszone Karczochy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Łatwe duszone karczochy może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 69 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, cytryny, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łatwo Duszone Karczochy, Karczochy Duszone, oraz Karczochy Duszone.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Napełnić średnią miskę wodą i wycisnąć sok z 1 cytryny w misce, rzucając w połówki cytryny, jak również. Opłucz każdy Karczoch i przyciąć 1/2 cala od łodygi. Przyciąć 1 cal od góry każdego karczocha. Następnie przeciąć każdy karczoch na pół, od łodygi do czubka, i usunąć dławik łyżką.
Usunąć twarde zewnętrzne liście i przyciąć zewnętrzną część łodygi nożem do parkowania.
Dodaj przygotowane karczochy do miski z wodą cytrynową, aby zachować od brązowienia.
Pozostałą cytrynę pokroić w plasterki. W naczyniu do pieczenia wystarczająco dużym, aby umieścić karczochy w 1 równej warstwie, umieść plastry w naczyniu, aby utworzyć łóżko dla karczochów. Na środku każdego karczocha dodaj połowę czosnku i skrop połowę oliwy z oliwek.
Posypać solą i pieprzem, a następnie ułożyć pokrojone bokiem plasterki cytryny.
Zalać bulion z kurczaka po bokach, skropić pozostałą oliwę na wierzchu karczochów, posypać solą i pieprzem, przykryć i mocno uszczelnić folią aluminiową.
Piec w piekarniku do miękkości widelca, a liście łatwo się odklejają, około 1 godziny.