Łatwe Ciasto Płaskie
Łatwe ciasto Flatbread może być tylko chleb, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 515 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 48 centów za porcję. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mąkę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Łatwe Ciasto Do Pizzy + Serowy Flatbread, Ciasto Płaskie, oraz Łatwy Flatbread fasoli i sera.
Instrukcje
W misce miksera stojaka rozpuścić drożdże i cukier w 1-szklance ciepłego mleka lub wody. Odstawić do piany, o 10 protokół.
Dodać około 2 ½ szklanki mąki, sól, ¼ szklanki oliwy z oliwek, i miód do miski. Zamontuj stojak-mikser z hakiem do ciasta. Uruchom maszynę na niskim poziomie, po minucie lub tak powoli posypać resztę mąki. Obserwuj ciasto przez następne kilka minut dryblując w małych ilościach wody, jeśli jest to konieczne, aby utrzymać ciasto elastyczne. Ciasto powinno zacząć wyglądać bardzo gładko, Odciągając czysto od boków i dna miski po około 10 minutach. Jeśli tak się nie stanie, dodaj kilka łyżek mąki i kontynuuj pracę maszyny, aż to zrobi.
Ciasto przełożyć do miski, którą posmarowano odrobiną oliwy z oliwek. Przykryj miskę plastikiem i pozostaw w ciepłym miejscu (około 75 stopni F jest idealny), aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.Ciasto będzie przechowywać w lodówce na tym etapie przez 24 godziny.
Niech wróci do temperatury pokojowej przed użyciem.