Łatwe bułeczki z melasą
Przepis na Easy Molasses Sticky Buns można przygotować w około 45 minut . Ten przepis jest dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 453 kalorie . Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga bochenków ciasta chlebowego, wody, brązowego cukru i masła. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje wynik Spoonacular wynoszący 0% , co jest bardzo złe (ale nadal możliwe do naprawienia). Podobne przepisy obejmują Pumpkin Sticky Buns , Best Sticky Buns i Breakfast Sticky Buns .
Instrukcje
Rozwałkuj każdy bochenek ciasta chlebowego na kwadrat o boku 10 cali.
Posmaruj masłem tak, aby nie odchodziły od brzegów więcej niż 1,25 cm.
Wymieszaj cukier z cynamonem i posyp masłem.
Zwiń ciasto w rulon, zlepiając brzegi.
Pokrój każdy bochenek na sześć kromek.
Aby przygotować sos, w małym rondelku zagotuj brązowy cukier, masło, wodę i melasę.
Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Włóż bułki przekrojoną stroną do dołu do sosu melasowego.
Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić w naczyniu przez 5 minut; odwrócić na półmisek.