Łatwa Lazania I
Łatwy Lasagnan i może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 572 kalorie, 43g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz częściowo odtłuszczony ser ricotta, sos spaghetti, makaron lasagne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Łatwa Lazania, Łatwa Muszka Lasagna, oraz Łatwa Lazania.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Na dużej patelni, gotować i wymieszać mieloną wołowinę do brązowego.
Dodać grzyby i cebulę; podsmażyć, aż cebula będzie przezroczysta. Wymieszać z sosem makaronowym i podgrzać.
W średniej wielkości misce połącz twaróg, ser ricotta, starty parmezan i jajka.
Rozłóż cienką warstwę sosu mięsnego na dnie patelni 13x9 cali.
Warstwa z niegotowanym makaronem lasagne, mieszaniną sera, serem mozzarella i sosem mięsnym. Kontynuuj nakładanie warstw, aż wszystkie składniki zostaną użyte, rezerwując 1/2 szklanki mozzarelli. Przykryj patelnię folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut. Wyjąć, a na wierzch polać pozostałą pół szklanki sera mozzarella.
Piec przez dodatkowe 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 do 15 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki). Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator