Złote Muffinki Kokosowo-Migdałowe
Need a wegański posiłek poranny? Złote muffinki kokosowo-migdałowe mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 31 centów za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 42 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz skórkę pomarańczową, kokos, soda oczyszczona i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Spróbuj Muffinki Kokosowo-Migdałowe, Muffinki Kokosowo-Migdałowe, oraz Świeże Muffinki Truskawkowe, Migdałowe I Kokosowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmaruj 12 filiżanek muffin pan.
W dużej misce wymieszaj mąkę, rozdrobniony kokos, cukier, migdały, proszek do pieczenia, skórkę pomarańczową, sodę oczyszczoną i sól.
W średniej misce ubij razem mleko kokosowe, sok pomarańczowy, oliwę z oliwek i ekstrakt waniliowy.
Wlać do mieszanki mąki i mieszać, aż się zmiksuje.
Przełożyć na przygotowaną patelnię muffin.
Piec 15 minut w nagrzanym piekarniku, aż nóż włożony w środek muffinki wyjdzie czysty. Przed podaniem obróć na stojak z drutu, aby ostygł.