Złote buraki z Pietruszkowym Pesto i Fregolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Złote buraki z Pietruszkowym Pesto i Fregolan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 540 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.67 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sól, złote buraki, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Makaron Pesto z rukoli z prażonymi złotymi burakami, Żabnica w Prosciutto z pesto Fregola, oraz Sekretny składnik (pietruszka): Spaghetti z Pietruszkowym Pesto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. buraki owinąć szczelnie w pojedyncze kawałki folii aluminiowej i umieścić w naczyniu na ciasto lub na obramowanej blasze do pieczenia. Piecz do miękkości (powinieneś być w stanie łatwo przebić je nożem), około 1 godziny. Rozpakuj i odstaw do ostygnięcia. Gdy jest wystarczająco chłodny, przetrzyj papierowym ręcznikiem, aby usunąć skórki lub obrać nożem do parowania.
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia. Fregola gotować we wrzącej wodzie przez 12 minut lub zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić.
Przenieść do dużej miski i wymieszać w oleju, sól i pieprz, aż dobrze połączone.
Zrób pesto: używając ostrego noża szefa kuchni, mieląc czosnek z solą, a następnie przesuń płaską stronę noża na mieszaninie kilka razy, aby utworzyć pastę.
Natkę pietruszki, orzechy i ser umieścić w misce robota kuchennego lub blenderze o dużej wytrzymałości (np. Vitamix).
Dodać pastę czosnkową i pulse połączyć. Z procesorem pracującym na niskim poziomie, powoli wlewaj olej do wymieszania.
Pesto wymieszać z fregolą. Fregolę podzielić na 4 miski, a następnie ułożyć na wierzchu 4 ćwiartki z buraków. Zmiel trochę pieprzu na wierzchu, w razie potrzeby, i służyć.