Złota cykoria w okładach prosciutto
Złota cykoria w okładach prosciutto zajmuje ok. 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1161 kalorii, 60g białka, oraz 85 g tłuszczu. Na 10,91 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 1. Jeśli masz musztardę dijon, topiony ser oz, smażone ziemniaki i sałatkę oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 90%. Sałatka z cykorii z chrupiącą Prosciutto i ciepłą szalotką-masło Vi, Złote naleśniki z Pecorino i Prosciutto, oraz Grillowane Złote Gruyere i tortille Prosciutto są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Wytnij Krzyż od podstawy w połowie do czubka każdej głowy cykorii. Wrzuć masło do szczelin, a następnie ułóż plastry prosciutto lub szynki parami na powierzchni roboczej, nakładając je lekko. Szynkę pomalować musztardą i ułożyć cykorię na wierzchu.
Zwijaj każdą główkę cykorii od siebie, owijając ją ciasno w szynkę.
Zawinięte cykorię ułożyć w małym naczyniu lub patelni żaroodpornej, zalać wywarem lub winem i polać gałązkami tymianku. Przykryć naczynie luźnym namiotem z folii i piec przez 30-40 minut, aż cykoria zmięknie.
Odsłoń naczynie, ułóż plasterki sera na cykorii i piecz, jeszcze nie odsłonięte, przez kolejne 6-8 minut, aż ser topi się i złocisty. Cykoria jest już gotowa do podania. Aby uzyskać dodatkowy dotyk, Usuń cykorię, umieść patelnię na średnim ogniu i gotuj soki ze śmietaną przez 4-5 minut, aż będą bogate i syropowate.
Podawać z podsmażonymi ziemniakami i sałatką.