Zwęglona ośmiornica z brzoskwinią, rukolą i dojrzałym balsamicznym

Zwęglona ośmiornica z brzoskwinią, rukolą i dojrzałym balsamicznym
Zwęglona ośmiornica z brzoskwinią, rukolą i dojrzałym balsamicznym jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 7,83 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz dojrzały ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, gałązki pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zwęglona Ośmiornica Z Brzoskwinią, Rukolą I Dojrzałym Balsamicznym, Przepis Na Sałatkę Z Zwęglonej Ośmiornicy, oraz Sałatka z zwęglonej ośmiornicy z sosem mandarynkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę, seler, marchew, prosciutto, pietruszka, czosnek i pieprz cayenne połączyć w garnku z około 8 szklanek wody. Doprawić wodą sól i gotować przez 5 minut, aby umożliwić zaparzenia smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
ProsciuttoProsciutto
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj ośmiornicę i zmniejsz ogień do średnio-niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez około 1 godzinę lub do momentu, gdy ośmiornica będzie miękka po delikatnym przekłuciu nożem. Ostudzić ośmiornicę w duszonym płynie w temperaturze pokojowej, aż ostudzi się na tyle, by mogła wytrzymać.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Wyjąć ośmiornicę z duszonego płynu i dobrze odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
4
Podgrzej żeliwną patelnię lub płaską patelnię na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąco. Doprawić ośmiornicę oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Grilluj ośmiornicę, aż będzie karmelizowana i chrupiona ze wszystkich stron, około 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Przenieś zwęgloną ośmiornicę na deskę do krojenia i pokrój każdą mackę na ukośniku na 4 plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Umieść plasterki ośmiornicy na środku 4 talerzy i udekoruj rukolą i 3 do 4 plasterkami brzoskwini.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
OśmiornicaOśmiornica
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
7
Skropić 1 łyżkę dojrzałego octu balsamicznego wokół ośmiornicy i zakończyć każde danie wycisnąć sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Balsamiczny PostarzanyOcet Balsamiczny Postarzany
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
OśmiornicaOśmiornica
8
Podawać natychmiast.
9
Reprinted with permission from Avec Ripert: a Culinary Journey with Eric Ripert by Eric Ripert with Angie Mosier and Soa Davies, (C) 2010 John Wiley & Sons, Inc.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn