Zwęglona ośmiornica z brzoskwinią, rukolą i dojrzałym balsamicznym

Zwęglona ośmiornica z brzoskwinią, rukolą i dojrzałym balsamicznym
Zwęglona ośmiornica z brzoskwinią, rukolą i dojrzałym balsamicznym jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 7,83 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz dojrzały ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, gałązki pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zwęglona Ośmiornica Z Brzoskwinią, Rukolą I Dojrzałym Balsamicznym, Przepis Na Sałatkę Z Zwęglonej Ośmiornicy, oraz Sałatka z zwęglonej ośmiornicy z sosem mandarynkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę, seler, marchew, prosciutto, pietruszka, czosnek i pieprz cayenne połączyć w garnku z około 8 szklanek wody. Doprawić wodą sól i gotować przez 5 minut, aby umożliwić zaparzenia smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
ProsciuttoProsciutto
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodaj ośmiornicę i zmniejsz ogień do średnio-niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez około 1 godzinę lub do momentu, gdy ośmiornica będzie miękka po delikatnym przekłuciu nożem. Ostudzić ośmiornicę w duszonym płynie w temperaturze pokojowej, aż ostudzi się na tyle, by mogła wytrzymać.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Wyjąć ośmiornicę z duszonego płynu i dobrze odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
4
Podgrzej żeliwną patelnię lub płaską patelnię na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąco. Doprawić ośmiornicę oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Grilluj ośmiornicę, aż będzie karmelizowana i chrupiona ze wszystkich stron, około 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Przenieś zwęgloną ośmiornicę na deskę do krojenia i pokrój każdą mackę na ukośniku na 4 plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Umieść plasterki ośmiornicy na środku 4 talerzy i udekoruj rukolą i 3 do 4 plasterkami brzoskwini.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
OśmiornicaOśmiornica
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
7
Skropić 1 łyżkę dojrzałego octu balsamicznego wokół ośmiornicy i zakończyć każde danie wycisnąć sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Balsamiczny PostarzanyOcet Balsamiczny Postarzany
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
OśmiornicaOśmiornica
8
Podawać natychmiast.
9
Reprinted with permission from Avec Ripert: a Culinary Journey with Eric Ripert by Eric Ripert with Angie Mosier and Soa Davies, (C) 2010 John Wiley & Sons, Inc.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn