Zwiędła Escarole z szynką wiejską i Chiles
Wilted Escarole z szynką kraju i Chiles może być tylko przystawką szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 102 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje 48 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka szynki wiejskiej, cytryna, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zwiędła Eskarola z jabłkami, Zwiędła Sałatka Escarole, oraz Fettuccine z zwiędłą Escarole i pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pracując nad małą miseczką, drobno zapiekanądużą skórkę z cytryny do miary 2 łyżeczki.
Pokrój cytrynę na pół; wyciśnij sok do innychmała miska. Odstaw skórkę i sok na bok.
Heatoil w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj garlic i gotuj, często mieszając, aż garlic zacznie się złocić na brzegach, około 2 minut.
Dodać szynkę; gotować, rozłożyć szczypcami, aby kawałki nie kleiły się, aż będą chrupiące, około 2 minut.
Dodać płatki pieprzu; mieszać przez 30 sekund, a następnie dodać escarole. Gotować, rzucając escarole do sosu coatin, aż zwiędnie, ale nie rozgotowane, 3-5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Za pomocą szczypiec przenieś escarole do naczynia.
Dodać masło, skórkę z cytryny i sok do smaku na patelni. Gotować, ubijać, aż powstanie SOS. Doprawić solą i papryką.