Zwiędły szpinak z pieczonym czosnkiem
Zwiędły szpinak z pieczonym czosnkiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 6 porcjami. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Sprawdza się jako dość tania przystawka. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, oliwa z oliwek, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 98%. Spróbuj Zwiędły Czosnek Szpinak, Sezam Czosnek Zwiędły Szpinak, oraz Pieczone krewetki na zwiędłym szpinaku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Czosnek ułożyć na folii; skropić 1 łyżką oleju. Czosnek zawiń w folię; piecz do miękkości, około 20 minut.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać szpinak i czosnek z olejem z opakowania foliowego. Sauté aż szpinak zwiędnie, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Przelać szpinak do miski i podawać.