Zupa Ziemniaczana V
Zupa ziemniaczana V może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury zupy. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką cebulę, mielony pieprz, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Zapiekana zupa ziemniaczana z chrupiącymi, smażonymi skórkami ziemniaków, Zupa z kalafiora ziemniaczanego pasternak z pancettą ziemniaczaną, oraz Zupa Ze Słodkich Ziemniaków (Curry Kumara Soup).
Instrukcje
W dużym garnku wymieszać seler, cebulę, ziemniaki, kostki bulionowe, pieprz, sól selerową i natkę pietruszki.
Dodać wystarczającą ilość wody, aby warzywa były całkowicie zanurzone, przykryć i gotować, aż warzywa będą miękkie.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Na małej patelni roztopić masło. Po stopieniu dodać mąkę i wymieszać, aż powstanie konsystencja pasty.
Dodać mleko na raz i mieszać na małym ogniu, aż zgęstnieje.
Do warzyw dodać mleko i mąkę i delikatnie wymieszać.
Dodać pół na pół i ogrzać do podania. W razie potrzeby podawać z herbatnikami serowymi II.