Zupa ze świeżej kukurydzy z pieczoną kukurydzą Guacamole

Świeża zupa kukurydziana zwieńczona pieczoną kukurydzą guacamole może być tylko zupą, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 3,28 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Mieszanka soli i pieprzu, czosnek, Skórka z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: zupa ze świeżych pomidorów z pieczoną kukurydzą Guacamole, Chłodna Zupa Kukurydziana Z Sałatką Z Prażonej Kukurydzy, oraz Dip Guacamole ze świeżą kukurydzą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piecz kukurydzę na Guacamole
Rozgrzej piekarnik do 232°. przygotuj blachę do pieczenia, wykładając ją papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
Umieścić ziarna kukurydzy na blasze do pieczenia i wymieszać z olejem, 1/4 łyżeczki soli, i czarny pieprz do smaku.
Rozłóż kukurydzę równomiernie na blasze i piecz przez 20 minut, aż kukurydza zmieni kolor na złoty. Może się wydawać, że zostawiłeś kukurydzę w piekarniku zbyt długo, ale chcesz, aby kukurydza karmelizowała się i stała się trochę chrupiąca.
Wyjąć kukurydzę z piekarnika i odstawić.
Przygotować kukurydzę do zupy
Umieścić ziarna (świeże lub mrożone i rozmrożone) w blenderze.
Połączyć olej i czosnek w garnku do zupy na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i jalapeno. Doprawić solą i pieprzem i smażyć, aż warzywa będą miękkie i półprzezroczyste, o 6 protokół.
Przełożyć warzywa do blendera i puree, aż będą gładkie. (Może być konieczne pulsowanie lub mieszanie mieszanki kukurydzy w celu uzyskania gładkiej konsystencji, ale nie dodawać więcej płynu.)
Gotuj zupę na wolnym ogniu
Wlać puree kukurydziane do garnka i umieścić na średnim ogniu. Stale mieszaj przez kilka minut, aż zupa zacznie gęstnieć. Powoli ubijać lub mieszać w bulionie z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować przez 15 minut.
Zakończ prażoną kukurydzę Guacamole
W misce, połączyć prażoną kukurydzę, czerwona cebula,kolendra, Skórka z limonki i sok, i jalapeño. Delikatnie wymieszać awokado. Doprawić solą i pieprzem.
Kadzi zupę do miski zupy.
Umieścić Hojny łyżkę guacamole w środku każdej miski.
Dekoruj małą gałązką kolendry umieszczoną na środku każdego z nich.
Składniki mrożona kukurydza
Jeśli używasz mrożonej kukurydzy, zmierz potrzebną ilość przed rozmrożeniem.TECHNIQUERemoving CORN KernelsI znaleźć, że najprostszym sposobem, aby to zrobić, jest praca z kukurydzy w pozycji poziomej i zasadniczo pokroić cztery strony od ucha kukurydzy. Będziesz potrzebował dużego noża szefa kuchni.
Umieść kukurydzę na desce do krojenia wzdłuż przed sobą i umieść końcówkę ostrza noża w prawym górnym rogu kukurydzy, a następnie odetnij całą prawą stronę. Aby uniknąć cięcia w kolbie, umieść ostrze o jedno jądro od krawędzi. Obróć ucho kukurydzy zgodnie z ruchem wskazówek zegara i powtórz z pozostałymi trzema stronami.Prażenie Kukurydzy
Prażenie kukurydzy nie tylko karmelizuje naturalnie obecne cukry, ale także intensyfikuje smak kukurydzy. 20 minut to średni czas potrzebny na doprowadzenie kukurydzy do takiego stanu, ale nie bój się jej zostawić trochę dłużej. Nawet jeśli niektóre ziarna wydają się spalone, będą cudownie chrupiące i pękają w ustach. Przygotowanie z wyprzedzeniem zupa może być wykonana dzień wcześniej, schłodzona i przechowywana w lodówce. Jednak najlepiej jest zrobić guacamole kukurydzy kilka godzin przed masz zamiar go zjeść.
Reprinted with permission from Simply Mexican by Lourdes Castro, copyright © 200
Copyright © 2009 by Lucy Schaeffer. Wydany przez Ten Speed Press.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.