Zupa ze świeżej kukurydzy z pieczoną kukurydzą Guacamole

Zupa ze świeżej kukurydzy z pieczoną kukurydzą Guacamole
Świeża zupa kukurydziana zwieńczona pieczoną kukurydzą guacamole może być tylko zupą, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 3,28 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Mieszanka soli i pieprzu, czosnek, Skórka z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: zupa ze świeżych pomidorów z pieczoną kukurydzą Guacamole, Chłodna Zupa Kukurydziana Z Sałatką Z Prażonej Kukurydzy, oraz Dip Guacamole ze świeżą kukurydzą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piecz kukurydzę na Guacamole
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
KukurydzaKukurydza
2
Rozgrzej piekarnik do 232°. przygotuj blachę do pieczenia, wykładając ją papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Umieścić ziarna kukurydzy na blasze do pieczenia i wymieszać z olejem, 1/4 łyżeczki soli, i czarny pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Rozłóż kukurydzę równomiernie na blasze i piecz przez 20 minut, aż kukurydza zmieni kolor na złoty. Może się wydawać, że zostawiłeś kukurydzę w piekarniku zbyt długo, ale chcesz, aby kukurydza karmelizowała się i stała się trochę chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć kukurydzę z piekarnika i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Przygotować kukurydzę do zupy
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
ZupaZupa
7
Umieścić ziarna (świeże lub mrożone i rozmrożone) w blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Połączyć olej i czosnek w garnku do zupy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ZupaZupa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj cebulę i jalapeno. Doprawić solą i pieprzem i smażyć, aż warzywa będą miękkie i półprzezroczyste, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
CebulaCebula
10
Przełożyć warzywa do blendera i puree, aż będą gładkie. (Może być konieczne pulsowanie lub mieszanie mieszanki kukurydzy w celu uzyskania gładkiej konsystencji, ale nie dodawać więcej płynu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Gotuj zupę na wolnym ogniu
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
12
Wlać puree kukurydziane do garnka i umieścić na średnim ogniu. Stale mieszaj przez kilka minut, aż zupa zacznie gęstnieć. Powoli ubijać lub mieszać w bulionie z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
KukurydzaKukurydza
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
GarnekGarnek
13
Zakończ prażoną kukurydzę Guacamole
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
KukurydzaKukurydza
14
W misce, połączyć prażoną kukurydzę, czerwona cebula,kolendra, Skórka z limonki i sok, i jalapeño. Delikatnie wymieszać awokado. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
KolendraKolendra
AwokadoAwokado
SokSok
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Służyć i
16
Dekoruj
17
Kadzi zupę do miski zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
18
Umieścić Hojny łyżkę guacamole w środku każdej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
19
Dekoruj małą gałązką kolendry umieszczoną na środku każdego z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
20
NOTATKI KULINARNE
21
Składniki mrożona kukurydza
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
22
Jeśli używasz mrożonej kukurydzy, zmierz potrzebną ilość przed rozmrożeniem.TECHNIQUERemoving CORN KernelsI znaleźć, że najprostszym sposobem, aby to zrobić, jest praca z kukurydzy w pozycji poziomej i zasadniczo pokroić cztery strony od ucha kukurydzy. Będziesz potrzebował dużego noża szefa kuchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
23
Umieść kukurydzę na desce do krojenia wzdłuż przed sobą i umieść końcówkę ostrza noża w prawym górnym rogu kukurydzy, a następnie odetnij całą prawą stronę. Aby uniknąć cięcia w kolbie, umieść ostrze o jedno jądro od krawędzi. Obróć ucho kukurydzy zgodnie z ruchem wskazówek zegara i powtórz z pozostałymi trzema stronami.Prażenie Kukurydzy
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
24
Prażenie kukurydzy nie tylko karmelizuje naturalnie obecne cukry, ale także intensyfikuje smak kukurydzy. 20 minut to średni czas potrzebny na doprowadzenie kukurydzy do takiego stanu, ale nie bój się jej zostawić trochę dłużej. Nawet jeśli niektóre ziarna wydają się spalone, będą cudownie chrupiące i pękają w ustach. Przygotowanie z wyprzedzeniem zupa może być wykonana dzień wcześniej, schłodzona i przechowywana w lodówce. Jednak najlepiej jest zrobić guacamole kukurydzy kilka godzin przed masz zamiar go zjeść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
KukurydzaKukurydza
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
25
Reprinted with permission from Simply Mexican by Lourdes Castro, copyright © 200
26
Copyright © 2009 by Lucy Schaeffer. Wydany przez Ten Speed Press.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn