Zupa z łososia i kukurydzy z fasolą Lima
Need a danie główne bezglutenowe? Łosoś-i-kukurydza Chowder z fasoli Lima może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 584 kalorie, 39g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sól, rosół z kurczaka, świeżo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Spróbuj Chrupiący dorsz z fasolką Lima, Krabem i kukurydzą, Fasola Baby Lima i kukurydza w śmietanie Szczypiorkowej, oraz Gotowany łosoś z fasolą Lima i zielonym sosem bogini dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku, gotować boczek, aż chrupiące.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z garnka.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj ziemniaki, bulion, boczek i 1/2 łyżeczki soli do garnka i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
Włóż ziarna kukurydzy do robota kuchennego i pulsuj sześć do ośmiu razy, aby posiekać.
Dodać kukurydzę do garnka i gotować, przykryte, aż ziemniaki i kukurydza są po prostu zrobić, o 5 minut dłużej.
Dodać łososia, fasola lima, Pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli, i pieprz. Doprowadzić tylko z powrotem na wolnym ogniu; ryby powinny być po prostu gotowane przez. Wymieszać pół na pół i podawać z nadzieniem ze szczypiorkiem.
Odmiana: jeśli nie jesteś fanem Limy-fasoli, zastąp inne warzywo, takie jak groszek drobny.
Wino Polecane: Pinot blanc z Alzacji jest pyszne, obfite i niedrogie. Będzie to piękne tło dla bogatego smaku i tekstury chowder.