Zupa z łososia to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 546 kalorii, 34g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na $3.92 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soli, płatków czerwonej papryki, ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa z łososia z ikrą, koperkiem i ziemniakami, Zupa Z Łososia, oraz Zupa Z Łososia dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ziemniaki pokroić w kostkę 1/2 cala, a następnie gotować w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel z wrzącej osolonej wody, aż tylko miękkie, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odcedzić w durszlaku i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
3
Boczek gotować w ciężkim garnku 5-quart na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ostry, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
5
Wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu z garnka, następnie gotować szalotki, kukurydza, czosnek, tymianek, liść laurowy, i czerwone płatki pieprzu w tłuszczu w garnku na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki są miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Liście Laurowe
Czosnek
Pieprz
Tymianek
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Dodać mleko i śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego, następnie dodać ziemniaki, łosoś, boczek, sól i pieprz i gotować, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż łosoś jest po prostu gotowane przez i zaczyna się rozpadać podczas mieszania, 5 do 8 minut. Wymieszaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Przed podaniem należy wyrzucić liść laurowy.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.