Zupa z ziemniaków, porów i wędzonego boczku Rachel Allen
Need a zupa bezglutenowa? Zupa ziemniaczana, Por i wędzony bekon Rachel Allen może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.67 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, ziemniaki, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 76 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Irlandzki gulasz Rachel Allen, Brązowy chleb sodowy Rachel Allen, oraz Rachel Allen ' s Ballycotton Fish Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na dużym ogniu, dodać boczek, i smażyć przez około 1 minutę, lub aż chrupiące i złoty.
Wyjąć z patelni i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Zmniejszyć ogień trochę i dodać masło do oleju na patelni. Po rozpuszczeniu dodać cebulę, por i ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem i gotować delikatnie przez 8 do 10 minut bez brązowienia.
Wlać bulion i gotować delikatnie przez 5 minut, lub aż ziemniaki są całkowicie ugotowane.
Tymczasem, zrobić pesto pietruszki. Wyrzucić łodygi z pietruszki i umieścić liście w misce z czosnkiem, orzeszkami pinii, parmezanem i oliwą z oliwek. Za pomocą ręcznego blendera przecier do dość gładkiej pasty, dodając w razie potrzeby nieco więcej oleju, aby uzyskać gęstą, ale mżącą konsystencję. Ewentualnie zmiażdżyć natkę pietruszki, czosnek i orzeszki piniowe za pomocą moździerza i tłuczkiem i wymieszać z parmezanem i oliwą z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić.
Przecier zupę do uzyskania gładkości w blenderze lub za pomocą ręcznego blendera. Powrót na patelnię i wymieszać wszystko oprócz 1 łyżki zarezerwowanych kawałków boczku. Sprawdź przyprawę, regulując w razie potrzeby i podgrzewaj jeszcze minutę przed podaniem.
Zupę wrzucić do ciepłych miseczek.
Skropić pesto pietruszki i rozsypać pozostałe kawałki boczku na wierzchu.