Zupa z zielonego groszku i szynki

Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Zielony Pean i zupa z szynki może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 964 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś liść laurowy, łodygi selera, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Sałatka Z Zimnego Groszku, oraz Makaron z papryką cukrową i marchewką soba dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć skoki, warzywa, liść laurowy, pieprz i 8 szklanek wody w średnim garnku i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Obróć ciepło na niskie, Załóż pokrywkę i gotuj na ładnym, stabilnym wolnym ogniu, aż mięso na stawach będzie tak miękkie, że prawie spadnie z kości, 4 do 5 godzin.
Ostrożnie usuń skoki i umieść je w dużej misce. Przecedzić płyn do gotowania przez sito do miski i wyrzucić warzywa i aromaty.
Niech skoki ostygną w płynie.
Gdy stawy są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, zdjąć mięso w kawałkach wielkości kęsa. Kości, twarde kawałki i trochę tłuszczu, ale nie wyrzucaj skóry-dodaję skórę do zupy w cienkich plastrach, wraz z kawałkami szynki. Nie musisz, ale podoba mi się sposób, w jaki klei się do zupy. Zapas i mięso (zwilżone odrobiną zapasu) można przechowywać w oddzielnych hermetycznych pojemnikach w lodówce do dwóch dni. Delikatnie rozgrzej mięso i skórę przed przystąpieniem do przepisu. Ten przepis wymaga tylko 4 filiżanek wywaru—możesz zamrozić pozostały wywar do miesiąca na kolejną porcję zupy.
Włóż masło do dużego garnka z pokrywąi ustaw je na średnim ogniu. Gdy masło zacznie się spieniać, dodaj cebulę, marchewkę i sól i wymieszaj. Przykryć garnek i gotować, mieszając co jakiś czas, aż cebula będą miękkie i kremowe (ale nie kolorowe) i marchewki są miękkie, ale firma, o 15 protokół.
Dodać wino i doprowadzić do wrzenia (w razie potrzeby podgrzać).
Niech wino gotować, aż to wszystko, ale nie ma, o 5 protokół.
Dodać miętę i 4 szklanki bulionu z szynki i doprowadzić płyn do wrzenia, a następnie dodać groszek. (W tym momencie marchewki zostaną przesunięte na górę. Lubię wybrać większość kawałków marchwi przed puree zupy, a następnie dodać je z powrotem po. W ten sposób, można skubać je w zupie, uzyskując ten kawałek tekstury.) Gotować na wolnym ogniu, aż groch się rozgrzeje i zmięknie, o 5 protokół.
Zawartość doniczki mieszamy partiami, aż będzie gładka. Do dużego garnka wrzucić puree z jasnozielonego groszku, dodać kawałki szynki i marchewki i gotować na bardzo delikatnym wolnym ogniu przez około 5 minut, aby smaki się mieszały i podgrzać szynkę. Posmakuj i doprawić solą. Ile musisz dodać, zależy od tego, jak Słone są szynki.
Dodaj obfity mżawka oliwy z oliwek, kilka skrętów czarnego pieprzu i rozdarte liście mięty. Następnie dodać crème fraîche w małych plamek tu i tam, więc każdy będzie trochę.
Podawać zupę w garnku, z małymi miseczkami wzdłuż boku.
NIE JEST ŁATWO BYĆ ZIELONYM
Uwielbiam pozwolić składniki tej zupy mieszają się w garnku na kilka godzin, więc smaki poślubić. Robiąc to, poświęca się jednak uroczej jasnozielonej zupie na pondy, mętny. Nie przeszkadza mi zmiana koloru, ale niektórzy mogą. Jeśli chcesz zrobić zupę noc wcześniej i chcesz, aby pozostała jasna, Ustaw dużą miskę z lodowatą wodą i ustaw kolejną dużą miskę w środku. Gdy zupa jest gotowa, wlać ją do miski i mieszać, aż ostygnie.
Reprinted with permission from a Girl and Her Pig by April Bloomfield, © 2012 Ecco an imprint of Harper