Zupa Z Topinamburu
Need a bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal Hor d ' oeuvre? Zupa z topinamburu może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 5,01 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 594 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Ten przepis z prostych przepisów wymaga karczochów jerozolimskich, cebuli, łodyg selera oraz soli i pieprzu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Spróbuj Brioche Crusted fish z puree z topinamburu i ogórkami z topinamburu, Krem z karczocha i zupa z topinamburu, oraz Zupa Z Topinamburu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło w garnku do zupy na średnim ogniu i gotować cebulę i seler do miękkości, o 5 protokół. Nie brązuj ich.
Dodać czosnek i smażyć przez 1 minutę.
Dodaj topinambur i rosół z kurczaka do garnka i doprowadzić do duszenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż topinambur zacznie się rozkładać, 45 minut do godziny.
Purée zupę: za pomocą blendera zanurzeniowego lub blendera pionowego, purée zupę. Jeśli używasz blendera pionowego, napełniaj miskę blendera tylko do jednej trzeciej pojemności na raz, jeśli zupa jest gorąca, i przytrzymaj pokrywkę podczas mieszania. Alternatywnie możesz przepchnąć zupę przez najlepszy ruszt w młynie spożywczym lub przepchnąć ją przez solidne sito.
Posypać świeżo startym czarnym pieprzem do podania.