Zupa z soczewicy z olejem Chili: Zuppa di Lenticchie
Zupa z soczewicy z olejem Chili: Zuppa di Lenticchie może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 884 kalorie, 45g białka, oraz 24g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, muszle makaronu, castelluccio soczewicy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Zuppa Di Lenticchie Usticese, Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Chili I Ciecierzycy, oraz Slow Cooker Wegetariańska Zupa Z Soczewicy Chili.
Instrukcje
Umyć i osuszyć soczewicę, ostrożnie zbierając je, aby wyjąć wszelkie kamyki.
W rondlu 3-quart, podgrzać 6 łyżek oleju, aż tylko do palenia.
Dodać cebulę i pokrojony czosnek. Gotować, aż zmiękną, ale nie Brązowy, o 6 do 8 protokół.
Dodaj soczewicę i gorący bulion z kurczaka. Doprowadzić płyn do wrzenia. Następnie podgrzać i gotować na wolnym ogniu przez 25 do 30 minut, utrzymując poziom cieczy tuż nad soczewicą, okresowo dodając więcej wody.
Dodać muszle makaronu podczas ostatnich 6 minut gotowania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie rozgrzej grill lub brojlery. Gdy zupa jest gotowa do serwowania, grill lub tosty, kromki chleba, aż złoty kolor, o 2 minut na stronie. Każdy plasterek natrzeć pokrojonym ząbkiem czosnku.
Zupę wrzucić do ciepłych miseczek.
Na każdą porcję zupy ułożyć kromkę chleba czosnkowego.
Pieczywo i zupę skropić olejem chili i podawać natychmiast.
2 ząbki czosnku, pokrojone cienko
1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1 łyżeczka pękniętego czarnego pieprzu
W małej gorącej patelni saute dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i czosnek.
Podsmażyć na złoty kolor i dodać płatki chili oraz sól i pieprz. Gotować przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia i niech zaparzenia.