Zupa z soczewicy z cytryną

Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie główne? Zupa z soczewicy z cytryną może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, sól koszerna, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Z Czerwonej Soczewicy Z Cytryną, Zupa z czerwonej soczewicy curry z cytryną, oraz Zupa Z Soczewicy Cytrynowo-Rozmarynowej.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i czosnek, i gotować, aż cebula zmieni kolor na złoty kolor, o 5 protokół. Wymieszaj pastę pomidorową, kminek, sól koszerną, czarny pieprz i 1/8 łyżeczki chili w proszku. Gotować i mieszać 2 minuty więcej, aż przyprawy będą pachnące.
Wymieszać z rosołem z kurczaka, soczewicą i marchewką. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie, o 30 protokół.
Wlać połowę zupy do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku. Nie puree całą zupę, zostawić go trochę grube.
Wymieszaj sok z cytryny i kolendrę, a następnie dopraw do smaku solą.
Skropić oliwą z oliwek i posypać chili w proszku do podania.