Zupa z pora, sałaty i Fava
Por, sałata i zupa Fava to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz crème fraîche, łodyżkę selera, qt. rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, które można zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bezmięsny poniedziałek: Wietnamskie bakłażany i sałaty porowe, Zupa Fasolowa Fava, oraz Elegancka Zupa Fava & Szpinak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żeberka pokroić z sałaty i drobno posiekać żeberka i liście osobno. Odstawić liście na bok.
W dużym garnku gotujemy żeberka sałaty, pory, seler, posiekany koperek, skórkę z cytryny, 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz z masłem na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo miękkie, o 15 protokół.
Wymieszać bulion, przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj liście sałaty, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż sałata będzie miękka, 1 minutę. Odstawić 1 szklankę mieszanki.
Zupę wirować partiami w blenderze, aż będzie bardzo gładka, wlewając do miski jako zmiksowaną. Powrót zupę do garnka i wymieszać w zarezerwowane unblended zupy i 1 1/2 szklanki fasoli fava.
Podgrzać, mieszając, na średnim ogniu, aż do gotowania na parze.
Zupa z chochli do misek. Włóż do każdego hojną łyżkę crme frache.
Udekoruj pozostałą fasolą fava i liśćmi koperku i posyp pieprzem.
Dodaj więcej soli i crme frache, jeśli chcesz.
Jak Double-Shell Favas: sprawia, że 2 filiżanki 30 minut łza otwarte 3 lbs. fava pods*.
Dodać fasolę ze strąków do garnka z wrzącą osoloną wodą i powrócić do wrzenia. Gotuj, aż fasola będzie miękka pod skórą (szczelina do sprawdzenia), 2 protokół.
Odcedzić; spłukać zimną wodą. Obierz skórzaną skórę, rozrywając fasolę na zaokrąglonych końcach i wyskakując z fasoli. * Znaleźć w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i rynkach rolnych. Make ahead: wszystkie z wyjątkiem końcowego peelingu, do 1 dnia, schłodzone.