Zupa z pora i czosnku
Zupa z pora i czosnku to wegańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka grubo zmielonego pieprzu, gałązek pietruszki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób lubiło tę zupę. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa Czosnkowo-Ziemniaczana Z Pora, Zupa z pieczonego czosnku i pora, oraz Zupa Z Pieczonego Kalafiora, Pora I Czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć głowę w folię.
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut; ostudzić 10 minut. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Natkę pietruszki, tymianek, liście pora i liść laurowy ułożyć na gazie. Zebrać krawędzie gazę razem; związać bezpiecznie.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj pokrojony Por na patelnię; gotować 7 minut lub aż zwiędnie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z chlebem i posiekanym surowym czosnkiem; gotować 2 minuty.
Dodaj wiązkę ziół, bulion i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu; wyrzucić wiązkę zioła.
Połowę mieszanki porów i połowę prażonego miąższu czosnkowego umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną porów i prażoną miąższem czosnkowym. Chochla około 2/3 szklanki zupy do każdej z 6 miseczek; posypać każdą porcję 2 łyżeczkami szczypiorku.