Zupa Z Pierogów
Zupa z pierogów może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką wodę, olej roślinny, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Zupa Z Pierogów, Zupa Z Pierogów Warzywnych, oraz Zupa warzywno-Kluskowa.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Rozbij jajko do miarki i dodaj wystarczającą ilość wody, aby równać się 1 filiżance.
Trzepaczka widelcem. Stopniowo mieszaj wodę z jajkiem i olej do mieszanki mąki widelcem, aż powstanie miękkie ciasto. Użyj rąk, aby wymieszać ciasto, aż będzie gładkie i nie lepkie, dodając więcej mąki lub wody w razie potrzeby. Przykryj miskę i odstaw na bok, aż ziemniaki będą gotowe.
Ziemniaki umieścić w dużym garnku z solą i wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 10 do 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Tymczasem, roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać boczek i cebulę; gotować i mieszać, aż cebula będzie złoty i boczek jest gotowane. Odstawić.
Gdy ziemniaki są gotowane, szczypta małe kawałki ciasta i wrzucić je do wrzącej wody ziemniaczanej. Obracanie ciasta w dłoni pomoże utrzymać go od przyklejania się do palców. Po dodaniu wszystkich pierogów można wymieszać boczek i cebulę. Chochla trochę wody z zupy na patelni, i swish go wokół, aby oczyścić wszystkie smaczne kawałki i soki.
Wlać z powrotem do zupy. Wyłączyć zupę i odstawić na kilka minut przed podaniem.