Zupa z pieczonych buraków z tymiankiem, cytryną i Crème Fraîche
Zupa z pieczonych buraczków z tymiankiem, cytryną i Crème Fraîche może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.44 za porcję. 144 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z 1 cytryny, crème fraîche, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Zupa z pieczonych buraków z Crème Fraîche, Zupa Z Pieczonych Buraków Z Crème Fraîche, oraz Łosoś z tymiankiem i 3-cytrynowym Crème Fraîche.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. w dużej misce wrzuć buraki z 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Przenieść do pergaminu pokryte obręczy blachy do pieczenia. Piec do miękkości do punktu noża, 30 do 45 minut. Odstawić 1/2 szklanki buraków i pokroić w 1/2-calową kostkę do dekoracji.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek do dużego rondla.
Dodać pokrojone w plasterki pory i tymianek, doprawić solą i pieprzem. Ustaw ciepło na średnio-niskie i gotować, często mieszając, aż pory będą miękkie, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Dodać Prażone buraki i bulion i doprowadzić do wrzenia.
Zupę przecieru za pomocą blendera zanurzeniowego lub blendera stojącego, a następnie wymieszać z sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać natychmiast z odrobiną crème fraîche, przyozdobione kostkami buraka i dodatkowymi liśćmi tymianku.