Zupa z pieczonej dyni z dzikim ryżem i jabłkami

Zupa z pieczonej dyni z dzikim ryżem i jabłkami
Zupa z pieczonej dyni z dzikim ryżem i jabłkami to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś masło, tymianek, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Sałatka z pieczonego dyni i dzikiego ryżu, Rustykalna Zupa Z Dyni I Dzikiego Ryżu, oraz Crockpot Chicken, Wild Rice and Butternut Squash Soup dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieść migdały na blasze do pieczenia; tosty aż pachnące, potrząsając patelnię raz lub dwa razy, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Przełożyć na deskę do krojenia i z grubsza posiekać.Podnieś ciepło w piekarniku do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Pokroić dynię na pół wzdłuż i usunąć nasiona i sznurki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Miejsce wyciąć stronę w dół na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia. Po nagrzaniu pieca umieść squasha na środkowym stojaku i piecz, aż będzie miękki i pachnący około 30-40 minut, w zależności od wielkości squasha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Wyjąć z piekarnika i ostudzić prawie całkowicie przed przystąpieniem.Miarka miąższu z kabaczka umieszczając go w misce i odstawić. Odrzuć Skórki.Używając dużego garnka do zupy, podgrzać 2 łyżki masła na średnim ogniu, dodać cebulę, seler i marchewkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać zarezerwowane squash, rzepa, pasternak, 2 łyżeczki soli, i trochę pieprzu; gotować mieszając, aż warzywa są dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
RzepaRzepa
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Dodać około 3 ½ szklanki bulionu warzywnego do garnka wraz z tymiankiem; doprowadzić to do wrzenia, niższe ciepło na wolnym ogniu. Gotować mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, o 30 protokół.Napełnij małą patelnię sosem wodą, dodaj ½ łyżeczki soli i ryż. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ciepło. Dusić, aż ryż będzie miękki, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Odcedzić i odstawić.
10
Wyjąć zupę z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Za pomocą miksera zanurzeniowego przetwarzaj zupę, aż gładka i kremowa konsystencja dostosuje się do pozostałego zapasu. Odstawić zupę na średni ogień i pozostawić do ponownego podgrzania.Roztopić pozostałą 1 łyżkę masła na patelni saute .
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Dodać jabłko i gotować z zewnątrz niepokojące, aż lekko rumiane i miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
12
Dodaj plasterki szalotki, Pozostałe ½ łyżeczki soli, i szczypta cayenne. Gotować dodatkową minutę delikatnie mieszając mieszaninę razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
13
Dodać ugotowany ryż do garnka i dobrze wymieszać i ogrzewa się.Dodaj zupę do miski i udekoruj jabłkami, szalotkami i migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn