Zupa z pieczonej czerwonej papryki
Zupa z pieczonej czerwonej papryki wymaga około 35 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 125 kalorii , 3 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, laktoowowegetariański i pierwotny przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,28 USD za porcję . Jeśli masz masło, pół na pół śmietanę, bulion warzywny i kilka innych składników, możesz go zrobić. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Można go jeść o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 60% . Ta ocena jest solidna. Sałatka z pieczonej czerwonej papryki i pomidorów , Pieczona czerwona papryka w ogrodzie i Kanapka Teriyaki z antrykotem, kapustą pekińską, czerwoną papryką i marchewką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na maśle przez 2–3 minuty lub do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Dodaj czerwoną paprykę, bulion, bazylię i sól. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Lekko ostudź.
Przykryj zupę i miksuj ją partiami w blenderze, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przenieś 1 filiżankę do małej miski; wmieszaj śmietanę. Włóż pozostałe puree z powrotem do garnka. Wmieszaj mieszankę śmietany; podgrzej (nie gotuj).