Zupa z pieczonego czosnku i bakłażana
Pieczony czosnek i bakłażan zupa może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury zupy. Ten bezglutenowy i cały 30 przepis służy 8 i kosztuje 1,05 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 107 kalorii. Mieszanka przecier pomidorowy, bulion z kurczaka, pół na pół, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Zupa z pieczonego bakłażana i czosnku, Pieczony Słoń zupa czosnkowa z grillowanym bakłażanem przepis, oraz Dip pieczony z bakłażanem i czosnkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Blachę do pieczenia wyłożyć folią.
Odetnij nadmiar papieru z cebulki czosnku, a następnie odetnij wierzch, aby odsłonić goździki. Odsłonięte goździki natrzeć 1/4 łyżeczki oliwy z oliwek i wyłożyć na przygotowaną blachę do pieczenia. Poke bakłażan całym widelcem; miejsce na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż czosnek zmieni się na złoty kolor i bakłażan jest delikatny, 30 do 40 protokół. Pozostawić do ostygnięcia, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Obrać bakłażana i pokroić na duże kawałki; obrać lub wycisnąć prażony czosnek ze skóry i odstawić.
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać w cebuli, i gotować, aż miękkie i przezroczyste, o 5 protokół.
Wlać bulion z kurczaka, a następnie wymieszać zarezerwowany bakłażan, pieczony czosnek, przecier pomidorowy i pieprz cayenne. Zagotować na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut.
Po ugotowaniu ostrożnie przecier zupa partiami w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka. Powrót zupy do pieca w czystym rondlu. Wymieszać na pół i pół, doprawić do smaku solą i pieprzem; gotować na średnim ogniu do rozpalenia.