Zupa z pieczonego czosnku i bakłażana

Potrzebujesz bezglutenowego i całego 30 hor d'oeuvre ? Zupa z pieczonego czosnku i bakłażana może być świetnym przepisem, który warto wypróbować. Za 1,05 dolara za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 porcji. Jedna porcja zawiera 109 kalorii , 4 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Allrecipes. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Jeśli masz pod ręką czosnek cebulowy, przecier pomidorowy, bakłażan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 37% . Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Spróbuj Zupa z pieczonego bakłażana i czosnku , Zupa czosnkowa z pieczonym słoniem i grillowanym bakłażanem oraz Caponata z pieczonym czosnkiem i bakłażanem, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Blachę do pieczenia wyłóż folią.
Usuń nadmiar papieru z główki czosnku, a następnie odetnij górę, aby odsłonić ząbki. Nasmaruj odsłonięte goździki 1/4 łyżeczki oliwy z oliwek i ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia. Nakłuj bakłażana widelcem; ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż czosnek stanie się złotobrązowy, a bakłażan będzie miękki, od 30 do 40 minut. Pozostawić do ostygnięcia, aż będzie wystarczająco chłodny, aby można go było używać. Obierz bakłażana i pokrój go w duże kawałki; Obierz lub wyciśnij pieczony czosnek ze skórki i odłóż na bok.
W dużym rondlu na średnim ogniu rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszaj cebulę i gotuj, aż będzie miękka i przezroczysta, około 5 minut.
Wlać bulion z kurczaka, następnie wymieszać z zarezerwowanym bakłażanem, pieczonym czosnkiem, przecierem pomidorowym i pieprzem cayenne. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut.
Po ugotowaniu ostrożnie zmiksuj zupę partiami w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka. Włóż zupę ponownie do kuchenki w czystym rondlu. Wymieszać pół na pół, doprawić do smaku solą i pieprzem; gotować na średnim ogniu, aż będzie gorące.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Taittinger Brut Millesime. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 58 dolarów.
![Taittinger Brut Millesime]()
Taittinger Brut Millesime
Taittinger produkuje szampana w stylu vintage tylko wtedy, gdy zbiory są tak wyjątkowej jakości, że zasługuje na pełną winifikację. Wino jest również sprzedawane po około czterech do pięciu latach starzenia. To powolne dojrzewanie na osadzie sprawia, że jest to szampan o bardzo pełnym smaku, a jednocześnie pozwala w pełni wyrazić szczególne cechy swojego rocznika.