Zupa z małży i kukurydzy

Zupa z małży i kukurydzy
Zupa z małży i kukurydzy jest bezglutenowe zupa. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 11g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mleka, sok z małży, ciężko łuskane małże i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa z małży z kukurydzą, Sos Z Kukurydzy I Małży, oraz Pikantna zupa z małży i kukurydzy.

Instrukcje

1
Gotować boczek w 4-do 5-quart ciężkich garnek na średnim ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, ale nie chrupiące. Posiekać białe i bladozielone części szalotki (rezerwy zieleni) i dodać do boczku wraz z 1 łyżką masła. Gotować, mieszając, 2 minuty. Wymieszać kukurydzę, ziemniaki, sok z małży, wodę i 1/2 łyżeczki pieprzu i doprowadzić do toczącego się wrzenia, odsłoniętego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
Zielona CebulaZielona Cebula
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
ZieloniZieloni
PieprzPieprz
BoczekBoczek
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać małże i powrócić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż małże są po prostu otwarte szeroko, 5 do 8 minut (wyrzucić wszelkie małże, które pozostają nieotwarte po 8 minutach).
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
3
Posiekać 1/2 szklanki zieleni scallion i dodać do chowder wraz z mlekiem, śmietana, i pozostałe łyżki masła. Gotować, mieszając, aż do ogrzania (nie gotować). Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zielona CebulaZielona Cebula
ChowderChowder
MasłoMasło
KremKrem
MlekoMleko

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn