Zupa Z Małży
Zupa z małży może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 682 kalorie, 27g białka, oraz 50 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka skórki pomarańczowej, cebuli, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa Z Małży, Zupa Z Małży, oraz Zupa z małży z szafranem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku podgrzać 3 łyżki oleju na umiarkowanie małym ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, koper włoski, seler, liść laurowy, skórkę pomarańczową i kurkumę. Gotować, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, o 15 protokół. Wymieszać pomidory i wino i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Tymczasem podgrzać brojlery.
Kromki chleba wyłożyć na blachę do pieczenia i posmarować obie strony pozostałymi 2 łyżkami oleju. Pieczywo, obracając raz, aż złoty kolor, o 4 protokół w ogóle.
Należy wyrzucić wszystkie małże, które są złamane lub nie zaciskają się po naciśnięciu.
Dodaj wodę, sól, pieprz i małże do garnka. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Gotować, potrząsając garnkiem od czasu do czasu, aż małże się otworzą, 3 do 5 minut.
Gdy małże się otworzą, wyjmij je z garnka za pomocą szczelinowej łyżki. Gdy małże są wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, usuń je z muszli.
Usunąć liść laurowy. Śmietanę wymieszać z zupą i doprowadzić na wolnym ogniu. Wymieszać z małż i prosciutto i podawać posypane tosty plastry bagietki.
Rekomendacja win: w Prowansji, gdzie zupy rybne są zszywkami, są popijane butelkami pysznych lokalnych różowych win. Poszukaj Rossa z Bandol z mourvdre, który idealnie pasuje.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.