Zupa z małży z Rhode Island
Jeśli chcesz dodać więcej amerykańskich przepisów do swojego pudełka z przepisami, warto spróbować zupy z małży z Rhode Island. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 12 g białka i 15 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatarianowy przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 4,11 USD za porcję. Udaj się do sklepu i kup koperek, sok z małży, seler i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Ten przepis wypróbowało i polubiło 77 osób. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 64%. Zupa z małży z Rhode Island, Zupa z małży z Rhode Island i Zupa z małży w stylu Rhode Island są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym garnku na średnim ogniu zagotuj obrane małże, sok z małży i bulion z kurczaka. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. W międzyczasie rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszaj cebulę i seler; gotować i mieszać, aż warzywa będą miękkie. Wymieszaj mieszaninę cebuli i ziemniaków z małżami. Doprawić koperkiem, czarnym pieprzem, solą, pieprzem cayenne i ostrym sosem pieprzowym. Gotuj 15 minut dłużej.
Posypać natką pietruszki i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Napój Alkoholowy, Piersi Bażanta Jeśli), Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, Sauvignon Blanc, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Riesling, Słoiki (każdy) Galaretki Truskawkowej, Typ Elementu Menu
Chardonnay, napój alkoholowy i białe wino to świetny wybór na zupę z małży. Do zupy chowder może przydać się chrupiąca biel, która przebije się przez bogaty, kremowy bulion – możesz też wybrać większą porcję lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Eighteen Miles Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
![Chardonnay za osiemnaście mil]()
Chardonnay za osiemnaście mil
Winiarka Jessica Boone wybrała się na chłodne wybrzeże Sonoma w poszukiwaniu tego jasnego, złożonego Chardonnay. Lekkie owoce pestkowe, cytryna Meyera i atrakcyjna mineralność w nosie przenoszą się na kremowe podniebienie zrównoważone żywą kwasowością. Nuty wanilii i słodkiego dębu podkreślają złożoność wina. Do produkcji win z Eighteen Miles Jessica Boone (z Passalacqua Winery) pozyskuje winogrona z dziewięciu różnych apelacji, a wszystko to w promieniu osiemnastu mil wokół Healdsburga w Kalifornii. Spróbuj także Eighteen Miles Cab, Zin, Pinot Noir i Petite Sirah.